Sport

2016.04.04. 15:06

A FODISZ diákolimpiáján jól szerepeltek a zalai sportolók

Zalaegerszeg - A tanulásban akadályozott tanulók országos terematlétikai döntőkét Móron rendezte meg a FODISZ és a zalai diákok remek eredményekkel térhettek haza.

Kerkai Attila

Ahogy az asztaliteniszezők diákolimpiájáról is. A távolugrásból, kislabda hajításból, medicinlabda-dobásból, 30 m-es futásból álló versenyen a megyei vetélkedőkről jutottak tovább a legjobbak, akik az országos bajnokságon képviselték iskolájuk és megyéjük színeit.

A zalai sportolók Móron az alábbi helyezéseket érték el. Erdélyi Szimonetta (Béke Ligeti iskola Zalaegerszeg): 3. hely medicinlabda dobás, 3. hely távolugrás, összetett 2. helyezés. Felkészítő: Szíver Krisztina

A terematlétikai bajnokság zalai érmesei, Orsós Richárd, Váradi Roland és Erdélyi Szimonetta felkészítő tanáraikkal

Orsós Richárd (Szivárvány Iskola Nagykanizsa): 2. hely távolugrás, 3. hely medicinlabda dobás, összetett 3. helyezés. Felkészítő: Kisgyura János.

Váradi Roland ( Zalakomári Általános Iskola): 2. hely távolugrás, 3. hely kislabda hajítás, összetett 3. helyezés. Felkészítő: Sziva László.

Az asztaliteniszezők Szekszárdon (V. korcsoport) és Gödöllőn (III. és IV. korcsoport) vetélkedtek egymással az országos bajnoki címért. A diákolimpiai döntőben két elsőség jutott Zalának a kanizsai Szerdahelyi Krisztofer és a lenti Horváth Nikoletta révén.

Horváth Nikoletta aranyéremnek örülhetett a döntő után

Eredményeik. V. korcsoport. Fiúk: 1. Szerdahelyi Krisztofer (Nagykanizsa Szivárvány EGYMI, edzők: Domina Erzsébet, Jakabfi Imre). Lányok: 3. Magyar Beáta (Nagykanizsa Szivárvány EGYMI, edző: Domina Erzsébet). III. korcsoport. Lányok: 1. Horváth Nikoletta (Lenti Móricz Zsigmond EGYMI, edző: Kosár Piroska). Fiúk: 5. Almási Dávid (Lenti Móricz Zsigmond EGYMI, edző: Kosár Piroska).

Szerdahelyi Krisztofer a fiú asztaliteniszezők bajnoka lett

A sikeres szereplés eredményeként a versenyzők és iskoláik a FODISZ javaslatára, bekerültek a „Sport legyen a Tiéd!” iskolai sportágfejlesztési programba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!