Sport

2017.08.21. 19:00

Junior világcsúcs a vb-n - A kanizsai Kozári Gábor jelenleg a második helyen áll

NAGYKANIZSA Nem csillapodott a szél a Csónakázó-tónál zajló hajómodell világbajnokságon. A kínai indulókat azonban ez sem zavarta, F3 navigációs versenyszámban új junior világrekordot állítottak fel.

Benedek Bálint

A szervezők és a versenyzők sem örülnek a szeszélyes időjárásnak, mely bizonyos kategóriák körözését megnehezíti. A Naviga-M szekció vezetője, Walter Geens úgy érzi, ezektől a profi versenyzőktől elvárható, hogy jól alkalmazkodjanak a megváltozott körülményekhez is.

- Nincs kétségem afelől, jó helyszínt választottunk a világbajnokságnak, a kanizsai szervezők bizonyítottak, a szelet pedig senki sem tudja befolyásolni - tette hozzá a szövetség vezetője. - Persze előfordulhat, hogy nem lesznek olyan kimagasló eredmények, de a jövő bajnokai előtt adott a kihívás: oldják meg a feladatot.

Walter Geens hét éve áll a szövetség élén, melynek a koordináció mellett fontos feladata, hogy ennek a nagy családnak a tagjai közösen képviseljék a sportág érdekeit.

A világbajnokságon az orosz Vaszilij Szpicin és segítője kezdi meg a futamát - Fotó: Gergely Szilárd

- Minden szurkolónak örülünk, aki szeretné közelebbről nézi a futamokat, hiszen érdekes hajók, eltérő pályákon köröznek, s különféle szabályrendszerek alapján döntünk - tette hozzá. - Sajnos egyelőre arra nincs kapacitásunk, hogy bemutató versenyekkel avassuk be a laikusokat, de ha valaki kilátogat augusztus 27-ig a futamokra, szívesen segítünk eligazodni.

Lekszikov Gábor, a verseny igazgatója a zalaiak szerepeléséről is beszélt.

- A fiatalok az erőviszoknak megfelelően szerepelnek, ám Borkovics Bálintot rajtszámtörés miatt kizárták a futamából - mondta. - Sajni Bercell F3-as elektromos kategóriában volt érdekelt, mely ügyességi versenyszám. Most azonban nem rá, hanem a kínaiakra figyelt a mezőny, akik közül az egyik induló 17,41 másodperccel új junior világcsúcsot állított fel. Ennek a kategóriának a robbanómotoros hajóival indult a 17 éves kanizsai Kozári Gábor, aki olyannyira jól szlalomozott, hogy jelenleg a kiváló második helyen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!