Sport

2017.07.12. 17:25

Kiváltak az NTE-ből, de a sportbarátság megmarad - Ziccer Női Labdarúgó Sportegyesület néven indulnak a női NB II-ben

NAGYKANIZSA - A női megyei labdarúgó-bajnokság küzdelmeiben legutóbb a második helyen végzett a Nagykanizsai TE 1866 együttese, a csapat életében pedig lényeges változások várhatók.

Kühne László

Benedek Józseftől, a hölgyek edzőjétől megtudtuk, a szakmai stáb (ismét) az NB II-be adta be nevezését úgy, hogy a következő évadban már más néven szerepelnek.

- Kiváltunk a Nagykanizsai Torna Egylet 1866 klubjának kötelékéből és a továbbiakban Ziccer Női Labdarúgó Sportegyesület néven szereplünk a bajnokságokban - szolgált magyarázattal a kanizsai szakvezető. - Legyen elég annyi, ezt a lépést meg kellett lépnünk, egyben pedig bízunk abban, hogy a kanizsaiak mihamarabb megjegyzik nevünket eredményeink alapján is.

A nevezésről már esett szó, a szakvezető már korábban megtette a lépéseket ebben a kérdéskörben, sőt, egyben már a játékosállomány helyzete is kikristályosodni látszik.

Fehérben a kanizsai lányok, a labdával Bársony Letícia, szemben Balassa Dóra, akik új néven, ám a régi csapattal készülhetnek ismét az NB II-es küzdelmekre  Fotó: Szakony Attila

- A nevezések határideje június 10-e volt az NB II-ben, addig be is adtuk, postáztam, amit ilyenkor szükséges. Gyakorlatilag akikre számíthatok, azok a játékosok már adottak az elmúlt szezonból. Talán annyiban lesz változás, hogy 3-4 főiskolásom lehet pluszban, ők csak a pénteki tréningekre tudnak majd járni. Takács Dalma távozott Gyenesdiásra, én pedig a megyében igyekszem feltérképezni, hogy esetleg kiket tudnánk még leigazolni.

Azzal, hogy az NTE klubjánál tulajdonképpen egy sportággal kevesebb lett, megkerestük Kiss Györgyöt, az egyesület elnökét is.

- Megbeszéltük már ezt korábban a női focistákkal, hogy a különböző csatornákon keresztül egyszerűen nem kapunk annyi támogatást, mellyel fenn lehetne tartani a csapatot - kezdte az elöljáró. - Félreértés ne essék, nem maguk a labdarúgók voltak költségesek, ők még inkább tiszta befizetők is voltak úgymond.

Egyszerűen a környezetet a kellő színvonalon fenntartani az igazán költséges, ha a labdarúgásról beszélünk. A nem is oly' kicsi területet gondozni kell folyamatosan a megfelelő színvonalon, a karbantartás pedig nem kevés anyagi vonzattal jár. Ezt átbeszélve jutottunk arra az elhatározásra a női futballcsapat képviselőivel, hogy útjaink elválnak, ugyanakkor a sportbaráti kapcsolat természetesen nem vitás, hogy megmarad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!