Sport

2017.05.09. 17:10

Nagy Dóra távozik

A 7. helyen fejezte be bajnoki szereplését a ZTE NKK NB I A-csoportos női kosárlabdacsapata.

Kerkai Attila

Az egerszegi együttesnél már kezd körvonalazódni a jövő évi keret is, és már biztos, hogy az egyik alapember, Nagy Dóra távozik - tudtuk meg Gáspár Dávid vezetőedzőtől.

A Vasas elleni pároscsata volt az utolsó fellépése a szezonban a ZTE NKK-nak, amit sikeresen vívott meg. Azóta a csapat tagjai elköszöntek egymástól, ám a háttérben zajlanak az egyeztetések. A fejleményekre voltunk kíváncsiak, ezért kerestük Gáspár Dávid vezetőedzőt.

- Csapatunk irányítója, Nagy Dóra távozik az együttestől, bár szerettük volna, ha marad - kezdte a szakvezető. - Orsó Viktória is befejezi A-csoportos karrierjét, valószínűleg alacsonyabb szinten folytatja. Böröndy Dominika kölcsönben szerepelt nálunk, ő visszatér klubjához, a bajnok Sopronhoz, ám lehetséges, hogy újból kölcsönadják nekünk. És még egy biztos távozónk van, Whitney Bays személyében.

De Gáspár Dávid természetesen nem csak a távozókról ejtett szót.

- Amerikai légiósunknak, Kirby Burkholdernek újabb szerződést ajánlottunk, és megállapodtunk egy időpontban, hogy meddig várjuk a válaszát - folytatta a tréner. - Vele továbbra is húzóemberként számolnánk. Őri Györgyivel szóban megállapodtunk arról, hogy marad, ami akkor válik biztossá, ha a szerződést is aláírjuk. Ami pedig a csapat többi tagját illeti: már leültem közülük többekkel. Elmondtam az elvárásokat és meghallgattam azt is, hogy nekik milyen terveik vannak. Konkrét választ még nem kaptam senkitől. Egy meghatározó tudású magyar játékost szeretnénk még igazolni és egy külföldit is.

Annyit még megtudtunk, hogy mindenképpen magasabb célokat szeretnének megfogalmazni a ZTE NKK-nál a következő szezonra, és ennek megfelelő erősségű csapatot igyekeznek összehozni a nyáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!