Sport

2017.05.24. 17:20

Karate: Kovács Dominika Hanna aranyérmet nyert Csehországban

ZALAEGERSZEG A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület versenyzői ismét öregbítették a zalai karate hírnevét. A Shotokan Karate International Federation (SKI) világszövetség Európa-bajnokságán Kovács Dominika Hanna aranyérmet szerzett.

Kerkai Attila

Az SKI háromévente esedékes viadalát idén a csehországi Hradec Královéban rendezték meg. Kovács Dominika Hanna az U14-es korcsoportban indult és formagyakorlatban a népes mezőnyben magabiztosan nyerte az elődöntőket és középdöntőket. Sőt, a döntőben is magasan verte a mezőnyt és megszerezte a magyar csapat első aranyérmét az Európa-bajnokságon. Kumitében a középdöntőig jutott és egy nálánál sokkal magasabb és erősebb orosz versenyző állította meg. Tudni kell, hogy a küzdelemben nem volt súlycsoportbontás, így nagyon kiütközött a súlykülönbség.

Balról: Szekér László, Molnár Tamás edző, valamint Kovács Dominika Hanna Hradec Královéban Fotó: ZSKE

A ZSKE másik indulója, Szekér László kumitében hozta az első meccseit, remek formában küzdött a 40 fő feletti mezőnyben, s végül az 5. helyen végzett.

Az Eb-n egyébként 24 ország hétszáz versenyzője mérette meg magát. A magyar válogatott összesítésben az előkelő harmadik helyen végzett. A ZSKE versenyzőit Molnár Tamás, Nemes Róbert és Zóka Gábor edzők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!