Sport

2017.03.01. 18:51

A ZTE kapufáig jutott, nyert az Újpest és továbbjutott

Budapest – Szerdán a megyeri úton rendezték meg a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az Újpest FC – ZTE FC párharc visszavágóját.

Kerkai Attila

Az első mérkőzés után nem sok nyitott kérdés maradt, s nem történt csoda: az Újpest hazai pályán is nyert és jutott a legjobb nyolc közé.

Újpest FC – ZTE FC 2-0 (0-0)

Megyeri út, 1009  néző. Jv.: Bogár (Horváth Z., Szalai).

Újpest: Kovács Z. - Balázs B. (Kecskés, 59.), Pávkovics, Heris, Szűcs – Windecker, Diarra – Nagy G., Cseke (Andric, 64.), Hazard – Lázok (Angelov, 73.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC: Fadgyas – Angyal, Króner (Polényi, 59.), Forgács, Deutsch – Oláh (Kretz, 52.)  – Jakab, Bedi, Ágoston (Ekker, 66.), Babati – Paudits. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerzők: Nagy G. (49.), Diarra (57.)

Február 11-én Zalaegerszegen 4-1-re győzött az Újpest együttese, így a visszavágó ha nem is  pusztán  formalitásnak  számított, mindenesetre a ZTE számára valami óriási csodára lett volna szükség, hogy nyílttá tegye még a továbbjutás kérdését.  Mindkét szerdai pályára lépő csapatnál több változás is történt az első mérkőzéshez képest. A zalaiaknál első alkalommal készülődött pályára lépni ZTE-mezben a DVTK-tól kölcsönkapott Oláh Bálint, aki aztán a védelem előtt helyezkedett. Az egerszegiek cseppet sem félre kezdték a játékot, de miért is tették volna, hiszen nem volt veszítenivalójuk.

Fotó: Szekeres Péter

Az Újpest persze igyekezett többet birtokolni a labdát, ami sikerült  neki, de a ZTE egyáltalán nem szorult védekezésre. Elöl ugyan csak Paudits helyezkedett, de a két szélen Babati és Jakab folyamatosan zárkózott fel. Az első negyed órában egy veszélyes helyzet adódott, amikor egy újpesti lövés megpattant, s alig ment el a bal kapufa mellett. A ZTE próbálta járatni a labdát, amit sokszor jól megoldott, ám a kapu előterébe nem tudott eljutni.

Az újpesti védelem ugyanis rendre hatástalanította ezeket a próbálkozásokat. Zömében mezőnyjátékot láthattunk, aztán a 30. percben Jakab tört előre, egy csel után kissé balról lőtt és a kapufa mentett. Ami, ha kapura megy gól lehetett volna, hiszen a labda már túlhaladt Kovács kapuson. A 38. percben Diarra lövése szállt alig fölé, de összességében nagyon úgy nézett ki, hogy az első félidőben nem láthat  gólt a publikum. Így is lett.

Fotó: Szekeres Péter

A második félidő viszont csaknem góllal indult, hiszen a 46. percben Fadgyas röviden vágott ki egy labdát, amit Lázok „stoppolt le" a 16-os előterében. Az újpesti gyakorlatilag gólhelyzetbe került, de addig huzogatta a labdát, mire lövésébe Fadgyas beleért és oda lett a helyzet. A 49. percben viszont már semmi sem segített. Az alapvonaltól Cseke gurított középre, ahol érkezett Nagy Gábor és 14 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát, 1-0.  A gól után erősödtek a hazai támadások és érezhetően kezdett kissé összezavarodni a ZTE.

Fotó: Szekeres Péter

Az 57. percben jött a második újpesti gól, amikor Fadgyas öklözött ki egy labdát, amit Diarra szerzett meg és 17 méterről védhetetlenül lőtt  a léc alá, 2-0. A csodában tehát felesleges volt már bízni, nem mintha ennek lett volna bármiféle  realitása. A zalai gólnak még igen, így a 65. percben Paudits 15 méteres lapos lövése alig ment mellé.

Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC talán megérdemelt volna egy gólt, hogy elmondja magáról, a Megyeri úton is sikerült bevenni az Újpest kapuját. A zalaiak mentek előre, nem mondtak le erről, de persze szó sem volt arról, hogy nyomás alá tudták volna helyezni a hazaiakat. Az Újpest jelenleg egyértelműen jobb csapat, amit az első és a második találkozón is bizonyított.

A párharcot az Újpest kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel nyerte meg, a jutott be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Edzői nyilatkozatok:

Nebojsa Vignjevic: "A mai találkozó egy nagyon lassú meccs volt, látszott, hogy mindkét csapat már tartalékol a hétvégi bajnoki mérkőzésére. Örülök, hogy itthon is nyerni tudtunk."

Csató Sándor: "Gratulálok az Újpestnek a továbbjutáshoz, övék most a jobb csapat. Mi, ha az első félidőben bátrabbak vagyunk, gólt lőhettünk volna, hiszen még kapufánk is adódott. A második félidőt megint rosszul kezdtük, gyorsan kaptunk két gólt, amivel a meccsnek is vége lett."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!