Sport

2017.03.11. 16:10

Major Veronika harmadik aranya a légfegyveres Eb-n!

Szombaton ért véget Mariborban a 10 m-es légfegyveres Európa-bajnokság és mi mással zárulhatott volna a kontinensvetélkedő, mint újabb aranyéremmel, ami Major Veronika nevéhez fűződik.

Kerkai Attila

A Keszthelyi BEFAG LK junior korú sportlövője szépen keretbe foglalta ezt az Eb-t. A szerdai nyitónap az ő aranyával kezdődött, amit a légpisztolyos számban nyert meg, s még aznap, a futócéllövők 20 plusz 20 lövéses (lassú és gyors) számában is Európa legjobbja lett.

Major Veronika fantasztikus teljesítményt nyújtott Mariborban
Fotó: Szekeres Péter


Ezekről a sikerekről akkor már beszámoltunk, ám szombaton következett Major Veronika számára a junior lányok futócéllövő számában a 40 vegyes lövés, amit óriási fölénnyel, 378 körrel nyert meg a második orosz Anna Kostina (363 kör) előtt. A magyar leány csapat, amelyben Major Veronika mellett a szintén keszthelyi Békevári Lilla és az esztergomi Csányi Borbála szerepelt, a bronzérmet szerezte meg 1043 körrel. Major Veronika három aranyérmet szerzett az Eb-n, amivel a magyar válogatott (felnőtt és junior) legeredményesebb versenyzőjének bizonyult, és ez mindent elmond teljesítményéről. 

Szombaton a férfi légpuskás csapat tagjaként Somogyi Péter, a ZTE Sportlövész Klub versenyzője is lőállásba állt. Somogyi az egyéni számban a 42. helyen zárt 619 körrel. A magyar együttes Sidi Péter, Somogyi Péter, Pekler Zalán összeállításban a 12. helyen végzett.

A viadal eredményközlő oldala szerint a tavalyi világkupadöntőben légpuskában győztes Sidi visszafogottan kezdte a versenyt. Első tíz lövése csupán 102,5 kör lett, ezt követen viszont már jobban célzott, legrosszabb sorozata is 104,0 volt, s végül 625,2 körrel tudta le az alapversenyt. A fináléba kerüléshez viszont hat tizeddel többre volt ezúttal szükség, a 10 méteren háromszoros Európa-bajnok komáromi sportoló pedig 12. lett a 67 versenyzőt felvonultató mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!