Sport

2016.11.12. 14:56

Felcsúton nyert az Andráshida, ikszelt a Hévíz

A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában a 15. fordulót rendezteék meg. A Tarr Andráshida nagyszerű sikert ért el a Puskás II. otthonában. a Hévíz csapata pedig ikszelt a Bp. Honvéd-MFA vendégeként.

Kerkai Attila

Puskás Akadémia II–Tarr Andráshida 1-3 (0-1)

Felcsút, 200 néző. Jv.: Sipos Katalin (Legeza, Molnár M.).

Andráshida: Horváth M. - Horváth T., Balla, Kovács L., Kalamár - Marsai, Szegleti, Varga M. - Horváth Dániel (Ferencz), Vittman (Kónya), Tóth L. (Horváth Dávid). Vezetőedző: Dobos Sándor.

Zalai gólszerzők: Tóth L. (38., 63.), Vittman (74.).

A Puskás II csapatánál offenzívát jósoltak az Andráshida ellen, ami jött is, csakhogy ez a zalaiak nevéhez fűződött. Az Andráshida már az első félidőben is jól futballozott, de az is igaz, hogy a fiatalokkal teletűzdelt Puskás II. valóban nagy hangsúlyt fektetett a támadásaira, de a vendégek jól szűrték meg ezeket. Tóth László az első félidő hajrájában szerzett vezetést, majd a szünet után egy kapufát is lőtt. Később is remek formában játszott a támadó, hiszen egy szépen kijátszott akció végén növelte az előnyt, majd ő készített elő Vittman találatánál. Háromgólos zalai vezetés  után szépített a házigazda, s teljesen megérdemelten nyert az Andráshida, amelynek ez volt az első őszi győzelme idegenben. Tóth László pedig nagy formában van, hiszen legutóbb idehaza mesterhármast ért el, most pedig duplázott.

Tóth László, az Andráshida támadója nagy formában van: két gólt lőtt Felcsúton is
Fotó: Katona Tibor

Bp. Honvéd-MFA–Hévíz SK 1-1 (0-1)

Budapest, 100 néző. Jv.: Bana (Kurinka, Gordos).

Hévíz:  Szekeres – Hórváth B., Major, Szabó, Rácz – Szi P., Szántó – nedelkó (Horváth M.), Polareczki, Horváth P. – Kovács Gy. (Tóth B.). Vezetőedző: Csáki László.

A zalai gólszerző: Kovács Gy. (31.).

A zuhogó esőben és mély pályán megrendezett találkozóra a nehezítő körülmények alaposan rányomta  a bélyegét. Kiegyenlített első félidőt játszott a két csapat, s megszerezte a vezetést a Hévíz, amikor egy jobb oldali beadásra érkezett Kovács Gy. aki előbb a kapufára lőtt, de a visszapattanót már bevágta. A második félidőben a Hévíz kontrákra rendezkedett be, így a Honvéd II. többet támadott, de nagy helyzetet egyik csapat sem tudott igazából kidolgozni. A zalaiak majdnem bravúros győzelmet értek el, de a 92. percben egy felívelt labda aláhullt és  végül a házigazdák begyömöszölték az egyenlítő találatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!