Sport

2016.11.23. 20:45

Egyed aranyérmet nyert Kassán

Nagykanizsa - Olimpiai reménységek (az 1997 és 99 között született fiatal versenyzők) szabadfogású birkózó viadalát rendezték meg a szlovákiai Kassán.

Kühne László

Az erőpróbán a magyar korosztályos válogatott színeiben indulhatott a Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzője, a 60 kilogrammos Egyed Balázs is.

A tizenegy ország sportolóit felvonultató mezőnyben a magyar csapatban szereplő kanizsai fiatal remekül helytállt. Egyed kiemelkedő teljesítményt tudhat magáénak, hiszen mind a négy mérkőzését megnyerve - két román, illetve egy-egy litván és lengyel ellenlábasát győzte le - végül a dobogó tetejére állhatott fel.

Egyed Balázs a dobogó tetején a kassai eredményhirdetésen
Fotó: KBSE

- A szeptemberi junior világbajnokságot követően Balázsnak már nem nagyon volt tétversenye, de szerencsére ez nem befolyásolta negatívan formáját, hiszen eredményes tudott lenni Kassán - fogalmazott kanizsai edzője, Szatmári Zsolt. - Az úgynevezett állás birkózása még nem eléggé agresszív, ezen mindenképpen igyekszünk javítani a soron következő junior országos bajnokságig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!