Sport

2016.11.16. 17:20

Bartáky bronzérme a diákolimpiáról - További három zalai 5. helyezés az országoson

Zalaegerszeg - Az idén Tatabánya, illetve Szentes adott otthont a birkózók diákolimpiai döntőinek, s mindkét városban ott voltak a zalai sportolók is.

Kerkai Attila

Tatabányán a diák I, illetve a serdülő korosztályok képviselői mérték össze tudásukat, s ott voltak a mezőnyben a zalai, pontosabban a Zalaegerszegi Birkózó SE tagjai is. A legjobb eredményt a serdülők 85 kg-os súlycsoportjában Bartáky Marcell (Z. Kölcsey-gimnázium) érte el, aki bronzérmet vehetett át az eredményhirdetéskor. A Diák I. korcsoportban az 54 kg-osok között 5. lett Takács Zalán (Z. Petőfi), míg a 85 kg-osok mezőnyében Barki Bence (Z. Dózsa) szintén az 5. helyen végzett.

Bartáky Marcell (alul) itt éppen dobást indít, aki egyben a legjobb zalai helyezést is elérte az országos diákolimpián Fotó: Katona Tibor

A fiatalok edzői: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán.

Szentesen rendezték meg az idei diák II korcsoportos (10-11 évesek) szabadfogású birkózók diákolimpia országos döntőjét. A megmérettetésen a kanizsaiak közül a legtovább a piarista iskola tanulója, az 54 kg-os Dányi Bátor Márton jutott, aki két győztes és két vesztes mérkőzést követően az ötödik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!