Sport

2016.11.09. 15:44

A kanizsai Horváth Ádám másodikként zárt az éves összesítésben

Nagykanizsa - Még két verseny „belefért” az idei sorozatba kanizsai motokrosszozóknak, így a Kanizsa Motocross SE tagjai is ott voltak Kaposvár-Zselickislakon.

Kerkai Attila

A Somogy megyei helyszínen került sor Magyarország nyílt junior motokrossz bajnoksága mellett a meghívásos MX1-MX2 versenyekre és a Hegylakó Kupa is itt lett megrendezve. A versenynek főleg a juniorok számára volt komoly tétje, hiszen utoljára volt módjuk befolyásolni a helyezésüket az éves összesítésben.

A verseny előtt a 2. helyen álló kanizsai Horváth Ádám is nyerni ment Kaposvárra és a 8 éves motoros most sem okozott csalódást. Bár betegséggel küzdött a viadal ideje alatt, de így is megnyerte mindkét futamát. Ezzel megnyerte a versenyt is, ám a megszerzett újabb 50 pont nem lett elég az összetett elsőségre, hiszen csak 10 pontot sikerült a végére lefaragni a hátrányából. Horváth Ádám így az éves összesítésben második helyen végzett kategóriája versenyében, ami remek eredmény.

Horváth Ádám egy korábbi fotón, aki remek szezont futott Fotó: KMSE

A KMSE több versenyzője is indult a két viadalon, a jobb helyezéseik. 50 kcm maxi: 1. Horváth Ádám. 50 kcm mini: 3. ifj. Toldi Ádám. Lady: 2. Czigány Andrea. 85 kcm: 4. Rédecsi Simon. I. osztály, MX-1: 3. Bérdi Dániel. III. osztály MX-2: 4. Jakab Dávid, 5. Sütő Milán, 7. Horváth Elek.

A kanizsaiak közül Horváth Ádám a hét végén még részt vett az Esztergomban rendezett III. MX Kids Challenge junior csapatversenyen, ahol véletlenszerűen összesorsolt háromfős csapatok versenyeztek. Horváth Ádám társaival a 2. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!