Sport

2016.10.13. 15:40

Meglepetések még lehetnek - Együtt a mezőny, nem történt meg a előre jósolt szakadás...

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában a 10. fordulót játsszák a hét végén. Mint ahogy azt a szakemberek előre jósolták, meglehetősen nyílt a verseny. Ezen a héten a Lenti TE gárdája viselheti a sárga trikót , ők állnak az élen.

Bóbics László

A listavezető hajdani válogatottat is megjárt futballistából lett vezetőedző, Sebők József így vélekedett pillanatnyi helyzetükről és a jövőről.

- Örülök, hogy újra odakerültünk az élre. Egy mérkőzéssel többet játszottunk, mint néhány mögöttünk álló együttes, ez azonban nem zavar bennünket - hallottuk Sebők Józseftől. - A szakmán belül a bajnokság kezdete előtt többen is megfogalmazták, hogy ez a pontvadászat erősebb lesz, mint az előző volt. Jelenleg pontosan így is néz ki. A hét végén kemény meccs vár ránk. Szombaton a Gellénháza gárdáját fogadjuk, s mintha ők most egy kicsit hullámvölgyben lennének, ez azonban nem téveszt meg bennünket. A következő hét végén folytatódik a nehéz sorozatunk, Nemesapátiba megyünk, aztán jön a Nagykanizsa. Ebből a hármas szériából jó lenne úgy kijönni, hogy a dobogón maradjunk, ám ehhez már szombaton pontokat kellene szereznünk. Nehéz meccs lesz, de ahogy már fogalmaztam, a megerősödött bajnokságban több csapat is kellemes meglepetést okozott. A Semjénháza és a Kiskanizsa is gyűjtögeti a pontokat, sőt az újoncok is elindultak. A nyáron arra gondoltunk, hogy az előző esztendőhöz hasonlóan mostanra szétszakad a mezőny, ami eddig nem történt meg.

A Lenti TE (pirosban, jobbról a csapatkapitány, Czigány Ádám) hazai pályán fogadja a Gellénházát, ami jó kis derbinek tűnik Fotó: Kósa Róbert

A hét végi rangadón nagy csata várható, így fogalmazott az élvonalat is megjárt hajdani futballista, Bencze Péter, aki a gellénháziak szakmai munkáját irányítja.

- Az utóbbi időben gyakran halljuk, hogy hullámvölgybe kerültünk, ám ezzel nem értek egyet - mondta Bencze Péter. - Két alapemberünk, a tavalyi gólkirály Horváth László és az NB-s tapasztalattal rendelkező Keszei Péter is kidőlt a sorból, ami nagy érvágás számunkra. Át is értékeltük a célkitűzést, vagyis szeretnénk ott lenni az élbolyban, de két alapemberünk nélkül a dobogós helyezésbe nem valószínű, hogy bele tudunk szólni, legalábbis az őszi időszakban. A helyükre lépők ügyesek, teszik a dolgukat, de el kell ismernünk, gyengült a keretünk. Az a realitás, hogy az első öt-hat között végezzünk, de ha egy picit hátrébb csúszunk, s ha majd a sérültjeink felépülnek, talán tudunk finomítani a dolgokon. Ez azonban közel sem jelentheti azt, hogy ne szeretnénk borsot törni ellenlábasaink orra alá. Így lesz ez remélhetőleg a hét végén is.

Az említett újoncok közül a Zalakomár és a Gyenesdiás szerepel jobban. A türjeiek is gyűjtögetik a pontjaikat, de a gyenesiek és a komáriak viszont meglepetést is okoznak. A Zalakomár a hét végén Zalalövőre látogat és szeretnék folytatni remek sorozatukat.

- Az első négy meccsen gólt sem szereztünk - jelentette ki Mutter Attila, a komáriak trénre. - A hetedik meccs után egy győzelemnek örülhettünk csak, ám most elindultunk felfelé. Már tisztán látszik, hogy nem csak a magasabb osztály ritmusát kell megszoknunk, de számunkra sok volt a Magyar Kupa és a bajnokság feszes menetrendje, vagyis a heti két találkozó. Rutinszerzésnek ugyan jó volt ez, de fizikálisan ehhez kevesek voltunk. Most már frissebbek vagyunk, és a góllövőcipők is előkerültek. Ez elsősorban azzal magyarázható, hogy a védekezésen túl már marad energiánk a támadások felépítésére is. Ha folytatni tudjuk azt a menetelést, amit az utóbbi hetekben produkáltunk, akkor megfelelhetünk szakmai vezetésünk elvárásának, és a 8-10. hely valamelyikén zárhatjuk az őszi szezont. Ehhez persze jó lenne Zalalövőről pontosan hazatérnünk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!