Sport

2016.10.28. 20:15

Három bronzéremjutott a tófejieknek

Zalaegerszeg - A Magyar Birkózó Szövetség Szentesen rendezte meg a leányok diák és serdülő országos bajnokságát, melyen közel kétszázan álltak rajthoz, köztük a Tófej SE tagjai.

Kerkai Attila

Diák korcsoportban a 28 kg-os Bóha Angéla három mérkőzést nyerve az elődöntőig menetelt ahol orosházi ellenfele megállította, így 3. helyen végzett. Zsebeházi Andrea szintén bronzérmet szerzett a 34 kg-osok között. Nála maradt egy kis hiányérzet, mivel a döntőbe kerülésért vitatható bírói döntések következtében szenvedett vereséget dorogi ellenfelétől. A finálét egyébként a dorogi kislány nyerte meg. A tófejiek úgy érezték, kivettek egy aranyérmet a klub és persze a versenyző zsebéből. Az 56 kg-osok közt két győzelemmel és két vereséggel Varga Fruzsina zárt a 3. helyen. A 65 kg-os Tóth Ramóna 4. lett.

A Szentesen versenyzett tófeji birkózó lányok edzőjükkel  Fotó: Tófej SE

A serdülők között az 52 kg-os Zsebeházi Mariann és a 65 kg-os Magasházi Mercédesz is szépen menetelt, egészen a bronzmeccsekig. Mindketten pontozásos vereséget szenvedtek, s mivel birkózásban 6 induló felett nincs 4. hely, így az 5., pontszerző helyen végeztek.

A hét végén rendezték meg a 2005-2006-ban született fiúk szabadfogású diákolimpiáját is, ahol a kanizsai 54 kg-os Dányi Bátor Márton és a 69kg-os zalaegerszegi Babati Noel is 5. helyen végzett.

Felkészítő edzők: Szanati József (Tófej), Szatmári Zsolt (Nagykanizsa), Gerencsér Zoltán (Zalaegerszeg).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!