Sport

2016.10.26. 15:23

A ZVMK és a Zalalövői MK repülőmodellezői nagyon jól szerepeltek az ob-n

Lezajlott az idei országos bajnokság a repülőmodellezők számára a tapolcai repülőtéren. Az F1H vitorlázó és az F1K szénsavmotoros (CO2) osztályban, természetesen zalai részvétellel.

Kerkai Attila

A Zalaegerszegi Városi Modellező Klub F1H kategóriájú ifjúsági csapatától a tisztes helytállás volt az elvárás, a megszerzett csapatbronz az elvárás feletti teljesítmény volt. Ugyanitt a felnőtteknél számítani lehetett a dobogóra, így a ZVMK kétfős csapatának ezüstérme a jelenlegi realitásoknak megfelelt.

A ZVMK felnőtt és ifjúsági F1H csapatai: (balról) Szteblák Tamás, Tóth Máté, Varró Krisztián, Gecseg Bence és Tóth Balázs

Az F1K osztályban az ifiknél Borkovits Bálint az ötödik egyéni bajnokságát gyűjtötte be, a zalalövői Maurer testvérek dobogós helye pedig már nem meglepetés.

A Zalalövő dobogósai, Marton Szabolcs (b) és Hadászi Sándor (j)

A felnőtteknél budapesti győzelem született, ám a zalaiak nagy örömére a Zalalövői MK két tagja is felállhatott a dobogóra: ezüstérmet szerzett az újonc Hadászi Sándor, bronz pedig a rutinos Marton Szabolcs birtokába került.

Az F1K ifi dobogósai: Maurer Bence, Borkovits Bálint, Maurer Kristóf

Eredmények. F1H egyéni: ifjúsági: 3. Tóth Balázs (ZVMK), 5. Gecseg Bence (ZVMK), 10. Tóth Máté (ZVMK). Csapat: 3. ZVMK (Tóth Balázs, Gecseg Bence, Tóth Máté). F1H egyéni felnőtt: 2. Szteblák Tamás (ZVMK), 4. Varró Krisztián (ZVMK). Csapat: 2. ZVMK (Szteblák Tamás, Varró Krisztián). F1K egyéni ifjúsági: 1. Borkovits Bálint (ZVMK), 2. Maurer Kristóf (Zalalövő MK), 3. Maurer Bence (Zalalövő MK). F1K egyéni felnőtt: 2. Hadászi Sándor (Zalalövő MK), 3. Marton Szabolcs (Zalalövő MK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!