Sport

2016.09.11. 17:58

Meglepetés Egerszegen: győzött a Budaörs

A labdarúgó NB II 8. fordulójában a ZTE FC együttese vasárnap este a Budaörsöt fogadta. Az egerszegiek győzelemre készültek, hiszen esélyesebbek voltak, de a Budaörs elvitte a három pontot.

Kerkai Attila

ZTE FC – Budaörs 0-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 1834 néző. Jv.: Zierkelbach (Takács G., Iványi).
ZTE FC: Szappanos – Króner, Nagy T., Forgács, Deutsch – Szakály A. (Jakab, 69.), Patvaros, Bedi  (Kretz, 22.)– Gottfried, Daru, Babati. Vezetőedző: Csató Sándor.
Budaörs: Ordasi – Horváth L., Gál, Krinyik, Ódé – Sabján Miklós, Csillag – Bogáti (Menyhárt, 90.), Sabján Máté (Stieber A., 70.), Deli – Bata (Csobánki, 86.). Vezetőedző: Miskei Attila.
Gólszerző: Stieber (72.).
Sárga lap: Forgács a 36., Patvaros a 44.,  Nagy T. a 48., Gottfried a 64.,  ill. Horváth L. a 26., Csillag a 65., Ódé a 92.   percben.

„Hajrá, ZTE! - immár olvasható az északi lelátón a kék székek között fehér színű ülőkékből kirakva, s már a tetőszerkezet egy részére is rákerült a ponyva. A ZTE-stadionban tehát már előrehaladott fázisban vannak a munkálatok, hogy végleg elnyerje végső állapotát a létesítmény.

Az első negyedórában  a ZTE irányított és próbálta diktálni a ritmust, s a 9. percben Bedi labdájáról a kapu torkában alig maradt le Daru. A 17. percben aztán Bogáti 20 méterről  nagy lövést eresztett meg, Szappanos a szitáló labdát nem tudta megfogni, a kipattanóra Sabján Miklós csapott le,  eltolta a labdát a kiinduló Szappanos mellett is  és elesett a vendégek játékosa. A budaörsiek  büntetőt reklamáltak, de néma maradt a síp. Ez a jelenet mintha élénkebbé, harcosabbá tette volna a találkozót, ám zalai oldalon  Bedi térde megsérült, helyére Kretz érkezett.

Az idő haladtával aztán a ZTE is „belassult”, nem tudta feltörni a vendégek védelmét, akik   próbáltak gyorsan   visszatámadni. A 31. percben egy ilyen akció végén Sabján Miklós 14 méterről kapásból a jobb felső kapufát találta el, ami kellő figyelmeztetést jelentett már a hazaiaknak, hogy több kell. Csató Sándor vezetőedző gesztusaiból az volt leolvasható, hogy ő sem elégedett  a látottakkal, s valóban, hiányzott a  ZTE játékából az átütőerő. A szünet előtt aztán Deutsch bátor előretörése és megmozdulása csalt ki tapsot a nézőktől, majd Daru próbálkozása, ami centikkel ment el a jobb kapufa mellett.

Fordulás után a Budaörs nagyon agresszíven kezdte a félidőt és 48. percben egy megpattanó szabadrúgásból csaknem megszerezte a vezetést, de a labda centikkel elkerülte a kaput. Szerencséje  volt a ZTE-nek, amely „kapcsolt”, de érződött, hogy ezen a napon nem lesz könnyű dolga, ha nyerni akar. Érkezett a pályára a nemrég igazolt Bobál Gergely, aki először lépett pályára a zalaiak színeiben.

A Budaörs pedig kezdett belelkesedni, hiszen érezhette, hogy a ZTE nem igazán találja a ritmust és azt is, hogy egyre türelmetlenebb. A 68. percben aztán Bobál lépett ki, remekül teremtett helyzetet magának, de centikkel elgurított a jobb sarok mellett. Érkezett a zalaiakhoz a másik új igazolás, Jakab Csaba is,és jött a gól... A 72. percben Króner hatalmasat hibázott, amikor eladta a labdát, a Budaörs helyzetet teremtett ebből és egy visszagurított labdát az előtte percekkel beállt Stieber 16 méterről a hálóba vágta, 0-1.

Fel lett adva a lecke az egerszegieknek, akik viszont már görcsösen akartak,  és ez egyértelműen a vendégeknek kedvezett. Akik nem siettettek semmit, csak akkor indultak meg előre, amikor nagy kockázatot nem vállaltak ezzel.

Okosabban játszott már a vendégcsapat, a ZTE-t pedig az idő is szorította, de nem talált fogást a vendégeken, akik elvitték a három pontot Zalaegerszegről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!