Sport

2016.08.04. 17:04

Ragadozók Fürstenfeldben - Öt zalai játékos erősíti az osztrák város amerikaifutball-csapatát

Zalaegerszeg - A megyeszékhely amerikaifutball-csapata, a Zala Predators idén nem indult a magyar bajnokságban, a sportág azonban nem „halt meg” a városban. Sőt, ha úgy vesszük, a fejlődés jeleit mutatja.

Varga Andor

Majdnem pont egy évvel ezelőtt zárta le a maga részéről a 2015-ös szezont a Zalai Ragadozók, mely a divízió II. elődöntőjében kikapott Debrecenben az alapszakasz-győztes Gladiátoroktól, és így nem jutott be a döntőbe. A bajnokságban előtte évekig nem induló csapattól a visszatérés után nem volt rossz ez az eredmény, de a csapat elnöke, Abért Zoltán akkor az újságban úgy értékelt: ennél is több van a Predatorsban.

Ezek után jött a télen a rossz hír, hogy a csapat a következő szezonban nem lesz ott egyetlen hazai sorozatban sem. De erről más meséljen az egyik érintett, Illés Zoltán.

– A tavalyi Predators több csapat fúziójával jött létre, volt benne egy egerszegi alap, egy erős szombathelyi maggal, ami néhány kaposvári játékossal kiegészülve alkotott egy egész ütőképes egységet  – mesélte a védelmet erősítő fiatalember, aki egyébként Predators „nevelés”, és már játszott Németországban is. – Önállóan egyik gárda sem tudott volna indulni bajnokságban, szükségünk volt egymásra. Az elvesztett debreceni elődöntő után egyértelműnek tűnt a közös munka folytatása, azonban a tavaszra a vasi csapat egy új edző és több játékos érkezésével már inkább önállóan, zöld-fehér színekben képzelte a jövőt. Felajánlották az egerszegieknek is a játéklehetőséget, ezzel azonban csak egy társunk élt.

Az egerszegi különítmény tagjai a Füstenfeld Raptors idényzáró meccsének végén. Balról: Dormán Dávid, Kőrösi Gergely, Illés Zoltán, Lőke Dániel, Erki-Kiss Péter

Az egerszegiek új utakat kerestek, és nem is kellett messzire menniük. Illés Zoltán a Facebookon felvette a kapcsolatot az osztrák Fürstenfeld Raptors vezetőségével, amely klub a sportág osztrák második vonalában érdekeltek.

– Néhányan részt vettünk egy edzésükön, ami után már rögtön látszott, hogy pontosan  olyan mentalitást képviselnek, amire Zalaegerszegen is neveltek minket - folytatta Illés Zoltán. - A játékosok és a vezetőség is nagyon kedvesen fogadott minket.  Az edzésekre és mérkőzésekre több egerszegi társammal együtt utazunk. Nagyjából 50 perc alatt „ki” lehet érni. Az már egy kicsit kényelmetlenebb, hogy az idegenbeli meccsek némelyikét Tirolban játszottuk, ami Fürstenfeldtől még 7 és fél óra buszozást jelentett.  De az„ottalvós” mérkőzéseknek mindig különleges hangulata van, egy jó közösségben pedig hatalmas élményt jelent, főleg olyan gyönyörű helyszíneken és körülmények között, ahol ezek a mérkőzések megrendezésre kerültek.  A szezon végét már öten zártuk a Raptorsnál, és mind a kezdő tizenegyben. A bajnokságot a mezőny második felében befejező klubnál elégedettek voltak velünk, azzal váltunk el a holtszezonra, hogy várnak minket a jövőben is, és szeretnék szorosabbra fűzni a kapcsolatot a két klub között.

Közben idehaza is van élet a Ragadozóknál: minden szerdán este hatkor edzés van a Városi Sportcentrumban, ahol tárt karokkal várnak minden, az amerikaifutball iránt érdeklődőt. És azt a pillanatot is, amikor megint összejön 35 zalai fiatal, akikkel újra indulhat a Predators a magyar bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!