Sport

2016.08.03. 15:20

A négy érem a bizonyíték - A Zalaszám-ZAC tagjaira az országos bajnokság után várnak fontos feladatok

Zalaegerszeg - A három napos forró július végi hétvégén rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség az év legrangosabb hazai versenyét, a 121. Atlétikai Magyar Bajnokságot. A Zalaszám-ZAC versenyzői négy éremmel tértek haza, amit Szakály István, a klub ügyvezető igazgatója kiváló szereplésként értékelt.

Kerkai Attila

A hazai atlétikai élet augusztusban pihenőre tér, hiszen csak a riói olimpiai csapat fog versenyezni, a többiek pedig gyűjtik erejüket a szeptemberi Magyar Csapatbajnokság és a Magyar Liga döntőjére, ahol a Zalaszám ZAC csapata és az egyéni válogatott versenyzők még érdekeltek lesznek.

A rövid pihenő előtt a Zalaszám ZAC ügyvezető igazgatójától kértünk értékelést az országos bajnokságról és a szeptemberi tervekről. Szakály István örömét fejezte ki, hisz az idei felnőtt bajnokság - ha nem is sikerült aranyérmet nyerni - az egyik legjobb eredményességet hozta a sportegyesület életében.

Szűcs Valdó fejlődésében még óriási tartalék van Fotó: archív

- A magyar atlétika két kiemelkedő versenyzője, Baji Balázs gátfutó és Márton Anita súlylökő mögött ott kopogtat a Zalaszám ZAC két tehetsége Szűcs Valdó és Veiland Violetta - hallottuk Szakály Istvántól. - Fiataljaink, és fontos kiemelni, hogy saját nevelésű fiataljaink Szűcs Valdó kivételével mind junior és ifjúsági korú. Sőt Dienes Matyi még csak serdülő. Jó példával akarjuk bemutatni a zalaegerszegi fiataloknak, hogy ebben a közepes méretű dunántúli városban is meg lehet mutatni, hogy innen is el lehet jutni a magyar élvonalba. Nem csoda kell hozzá, hanem feladatot, lehetőséget kell adni a zalai fiataloknak és a helyi edzőknek. Mi a támogatást megkaptuk ehhez a város polgármesterétől, a Zalaszámtól és a bennünk bízó 31 helyi vállalkozótól. Úgy érzem megértettük, hogy a bizalmat teljesítménnyel kell igazolnunk. Atlétáink, szakembereink a mostani bajnokságon is eredményeikkel bizonyítottak.

Bár az eredményekről már röviden beszámoltunk, nézzük meg, kik is állnak a sikerek mögött. Szűcs Valdó, már tavaly is az abszolút második legjobb magyar 110 méteres gátfutó volt, ám angliai egyetemi tanulmányai, környezetváltása nem hátrányára, hanem előnyére vált. Vasakaratát, példamutató hozzáállásátottani trénere, James Hillier edző is csak dicsérni tudja. Az, hogy egy év alatt 2 tizedmásodpercet javult, önmagáért beszél. Az, hogy kivívta a jogot a felnőtt Eb-n való részvételre, szintén siker, mint ahogy az ob-n szerzett ezüstérme is. Szakály István biztos benne, hogy Szűcs Valdó rövidesen világszám lesz Egerszegről.

Csóti Jusztina két számban lett dobogós, ami önmagáért beszél

Csóti Jusztina két érmet nyert egyéniben 100 és 200 méteren. A keszthelyi ifjú hölgy Csikós József edzővel párban nem csak kijutott a junior világbajnokságra, hanem ott lett volna a helye a felnőtt Eb-n is Most az ob-n érmeivel ezt is bizonyította. Pedig edző és sportoló nem csinál mást, csak céltudatosan és keményen készülnek, aminek eredménye ez a nagyszerű fejlődés.

Kámán Ferenc edző nagyon sokat dolgozott a két (női és férfi) 4x100 m-es váltókkal. A lányoknak (Csóti Jusztina, Ferenczi Melinda, Horváth Lotti, Tóth Bettina) sikerült érmet nyerni, a férfiaknál viszont Köcse Richárd és Baki Barnabás sérülésével odaveszett a négyesfogat fele, így nem sikerült megvédeni tavalyi bajnoki címüket. Negyedik helyezésük dicséretre méltó.

Ők voltak az érmesek, ám több helyezett is volt még a felnőtt ob-n Egerszegről, s róluk sem feledkezett meg az ügyvezető-igazgató.

- Veiland Violetta nagyot versenyzett súlylökésben, bár most csak 4. lett, de ő a legfiatalabb, mint ahogy diszkoszvetésben Takács Dóra is - folytatta. - Bognár Szabolcs edző és persze a lányok a garancia arra, hogy a két dobó hölgy rövidesen beleerősödik a felnőtt mezőnybe. Ferenczi Melinda külön szám. Hosszú sérülés után idén már tudott versenyezni, de ott van benne egy belső gát. Még fél újra és újra rajthoz állni. Dolgozunk azon, hogy ismét megtalálja korábbi önmagát. Balogh Péter 200 m-en ellenszélben repesztett egy jó időt. Sajnálom hogy óriási ellenszél volt, s mindkét fiatal érmes lesz a közeljövőben. Ott Benjamin 800 m-en egy századmásodperccel maradt le a döntőről. Összefoglalva, a jövőben is az a célunk, hogy elsődlegesen saját nevelésű fiatal csapattal vívjuk ki elnökségünk, támogatóink és szurkolóink elismerését.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!