Sport

2016.07.18. 17:45

Kilenc csapat versengett - Idén hat fordulót bonyolítottak le a lövész MK Liga keretében

Zalaegerszeg - Befejeződött a 2016. évi, többfordulós MK Liga kiskaliberű szlovén-magyar lövésztalálkozó versenysorozat. Összesen hat fordulót bonyolítottak le, ebből három zalai helyszínen (Zalaegerszeg, Gellénháza, Nagykanizsa) zajlott, a befejező viadalt pedig a szlovéniai Presikán rendezték meg.

Kerkai Attila

A népszerű versenyrendszerben egyre többen vesznek részt, az idén már 9 csapat versengett. Az eredményhirdetés után az egyesületek által hozott ajándékok kerültek kiosztásra, az eredményességi sorrend alapján.

A zalai klubok jól szerepeltek, mi több, a PLE Zalaegerszeg megnyerte az összesítést, de a PSLE Nagykanizsa csapata sem sokkal maradt el a győztes mögött, és végül másodikként zárt.

Balról a PSLE Nagykanizsa ezüstérmes triója, középen pedig a PLE Zalaegerszeg győztes három lövésze. Fotó: PLE Zalaegerszeg

A hat forduló összesítése alapján a zalai versenyzők körében az alábbi jobb helyezések születtek.

Nyíltirányzékú kispuska (50 m) 30 lövés fekvő versenyszámban. Nők: 2. Salamonné Ódor Zsuzsanna (PLE Zeg.) 1394 kör, 4. Domján Johanna (Gellénháza) 862 kör. Férfiak: 1. Havasi Ferenc (PLE Zeg.) 1353 kör, 2. Horváth Károly (PSLE Nagykanizsa) 1539 kör, 3. ifj. Nagy György (PLE Zeg.) 1517 kör, 6. Nagy György (PLE Zeg.) 1491 kör.

Csapatverseny: 1. PLE Zalaegerszeg (Havasi Ferenc, ifj. Nagy György, Nagy György) 4587 kör, 2. PSLE Nagykanizsa (Horváth Károly, Szobolics János, Varga Ottó) 4321 kör, 3. Murska Sobota 4289, 8. Gellénháza (Tóth Lajos, Kovács Barnabás, Domján Johanna) 3541 kör.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!