Sport

2016.04.01. 16:01

Sakk: Az Aquaprofit itthon, a Csuti pedig Pakson játszik 3 fordulóval a szezon vége előtt

Nagykanizsa, Zalaegerszeg - A hét végén folytatódik az NB I-es sakkcsapatbajnokság. A címvédő Aquaprofit-NTSK vasárnap hazai környezetben ül asztalokhoz, míg a Z. Csuti-Hydrocomp idegenben játszik.

Kerkai Attila

Az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK csapata olyan riválissal mérkőzik meg vasárnap, mely a korábbi időszakban „legádázabb" ellenfelei közé tartozott. A szombathelyi Haladás VSE-Infraplan együtteséről van szó, mely ellen 10 órakor kezdődik a címvédő mérkőzése a Halis-könyvtárban. A kanizsaiak a bajnokság hajrájába fordulva éppen túl vannak a Csuti elleni „örökrangadón", melyből azzal jöttek ki igazán jól, hogy a második Paks vereséget szenvedett az Aquarena-Kőbánya vendégeként.

- Olyan eredményre kell rámennünk ezúttal, mely kellő biztonságot ad a továbbiakra, bár hozzátenném, a 8,5 pontos előny nem olyan rossz kiindulási alap a hajrára - fogalmazott Papp Nándor, kanizsai csapatvezető a tabellán 3. szombathelyiek elleni meccs előtt. - Készülünk tehát és persze figyelünk, hogy győzelmet könyvelhessünk el a jó erőkből álló vasiak ellen.

A Z. Csuti-Hydrocomp együttese viszont a kanizsaiakat „üldöző" Paks vendége lesz, és a találkozón nem az egerszegiek az esélyesek.
- Még három forduló hátra van a bajnokságból, és ha matematikailag még nem is, de szakmailag már eldőlt az aranyérem sorsa - vélekedett Horváth Tamás, a Csuti szakmai vezetője, utalva arra, hogy az Aquaprofit-NTSK újabb címvédése szinte már biztosra vehető az NB I-ben. - Legutóbb a kanizsaiakkal meccseltünk itthon, most pedig a második otthonában szerepelünk, de könnyebb ellenféllel. A Paks persze így is erős hozzánk képest, ám bízom benne, hogy négy pontot megszerezhetünk tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!