Sport

2016.03.30. 14:59

Kispályás labdarúgás: több lesz a játéklehetőség

Nagykanizsa – A jövő héten ismét kezdetét veszi a városi kispályás labdarúgó-bajnokság. A csapatok fogyatkozó száma miatt a szervezők idén három csoportba tömörítették a mezőnyt, az öregfiúk esetében a háromfordulós lebonyolítás sincs kizárva.

Pásztor András

Mint azt Kápolnás Zoltán, a bajnokságot szervező Városi Football Szervezet elnöke elmondta: a negatív tendencia nem változott, idén ismét kevesebb csapat nevezett a bajnokságra, mint tavaly, ezért már nem volt értelme fenntartani a négy osztályból álló rendszert.

– Három csoportot alakítottunk ki, melyek némileg az erőviszonyokat is tükrözik – mondta az elnök, aki jelezte: az A csoportba (RMP Földi, Fix Bomba, Winners Viktória, Dunántúli Postás SE, Délzalai Vízmű SE, Szokol-Budai, FC Blackburry, Rózsa Palin, Curacao, Nimfas CO, Nilfisk) a tavalyi első osztályú gárdák, illetve a másodosztály felsőháza került, a B csoportba (Arizona, Chemotox, Szemere-Olajbányász, Helium FC, Dynamic, Kispálya FC, FC Kau-Prizma, Calcio Jovis, FC Focisokk, Frankcity Ultras), a másodosztály alsó- és a harmadosztály felsőházát sorsolták össze, míg a C csoportba (Szomszédneon, Falken, Viky Kft., Capri Presszó, Spanner FK, KA-MU SE, Metaxa Kanizsa, Hamutiprók, Kanizsa Trend, Intersport) a harmadosztály alsóháza és a negyedosztályban vitézkedő csapatok kerültek. A szenioroknál nem volt ekkora változás, továbbra is megmaradt az első és másodosztály, előbbi csoportban 8 csapat (Bianka, Flamingo FC, Puncs Fagyizó, Almalé, Tip-Top, FC KAU, MU-VILL, Blackburry) utóbbiban 9 csapat (Igazságügy, Tungsram, Hidrofilt, Zala Volán, Istiván Autó, Sympatic, Kanizsa Klub, Magic Gold, Kustán és Társai) nevezett. És ott van a 45 év fölöttiek bajnoksága, ahol idén is 6 csapat (DKG, Tip-Top, FC Rekord, Igazságügy, Gelka, Hidrofilt) küzd majd a pontokért.

Jövő héttől ismét élettel telik meg a Mindenki Sportpályája. Hétfőtől péntekig zajlanak majd a mérkőzések a műfüves pályákon
Fotó: Szakony Attila

Kápolnás Zoltán elmondta: az idei bajnokság szervezésekor figyelembe vették a korábbi kritikákat, azaz, hogy a csapatok minél több játéklehetőséget kapjanak.

– Az A csoportban 11 csapat, a B és C csoportban 10-10 gárda lett besorolva, tehát 18-20 mérkőzést vívhatnak a csapatok. Az öregfiúk bajnoksága tekintetében még nincs végleges döntés, ha a csapatok szeretnék, úgy attól sem zárkózunk el, hogy három fordulós legyen a bajnokság, ám ez esetben a nevezési költségek is emelkednek.

Az idei nevezési díjak barátságosnak tekinthetők, az A, B, C csoport csapatainak 45 ezer forintot kell befizetniük. Az öregfiúk esetében – ahogy azt Kápolnás Zoltán is jelezte – nincs még végleges díj, ha a csapatok szeretnének többet játszani, akkor 50-55 ezer forint körül lehet majd a nevezési díj.

Ám ahogy az elmúlt években, úgy vélhetően az idén is hozzájárul majd az önkormányzat a kispályás csapatok kiadásaihoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!