Sport

2016.03.23. 16:06

A Vadmacskák SE női együttese a rájátszásban a 9-16. helyért harcolhat

Nagykanizsa - A női amatőr kosárlabda NB I Nyugati csoportjában is gyakorlatilag zárultak az alapszakasz küzdelmei és a Kanizsai Vadmacskák izgalmas találkozón aratott győzelmet, amivel elcsípte csoportja ötödik helyét.

Kühne László

Kanizsai Vadmacskák- MAFC 74-72 (29-22, 18-18, 14-20, 13-12)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Németh S., Földesi Á.

Kanizsa: Fekete (13/3), Fuisz (18), Horváth E. (7), Herman A. (10), Kardos (20). Csere: Hegyi (6), Zsámár, Bánhegyi. Edző: Gábor Erzsébet.

Kardos Réka nagyon jól játszott az utolsó mérkőzésen Fotó: Szakony Attila

Fuisz Viktória és Fekete Csilla már az elején igencsak bekezdett, a hazaiak pedig el is léptek hat ponttal (18-12), amihez jókor jöttek Kardos Réka közép-távoli és közeli kosarai is. A második negyedben Herman Aliz nyitotta a pontok sorát, majd Kardos folytatta első negyedbeli sorozatát, így a MAFC-ot sikerült távol tartani.Nagyszünet után sokáig semmi nem utalt arra, hogy akár baj is lehet, Hegyi Vivien és Kardos sikeres dobásai már a tíz ponton felüli különbséget jelentették, de a vendégek kihasználták a Vadmacskák hibáit és sikerült is feljönniük egy pontra. A záró tíz percben maradt a kanizsai pontatlanság és a fővárosiak a találkozó 36. percében már hárommal mentek. Fuisz innen kapcsolt rá, hiszen előbb egyenlített a KVSE, majd a vezetést is visszavette két ponttal. Ugyan a MAFC még jöhetett, de az utolsó másodpercben hibáztak. Bár még egy mérkőzés hátra van, az alapszakaszból, de ez már nem befolyásolja a tényt, hogy a Vadmacskák SEaz ötödik helyen zárt.

Gábor Erzsébet: „Mostantól következhet a rájátszás sorozata, melyen belül abba a csoportba kerültünk, ahol a keleti és nyugati 5-8. helyezettjei szerepelhetnek. Az első ellenfelünkkel várhatóan prilis elején találkozunk és két nyert találkozóig mérkőzünk.”Jók: Kardos, Fekete Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!