Sport

2016.01.05. 17:28

Javulást várnak a tavasztól - Eddig nemzetközi szinten alkotott maradandót a ZTE-ZÁÉV női csapata

Zalaegerszeg - A ZTE-ZÁÉV szuperligás női tekecsapata az őszi idény során, a nemzetközi porondon alkotott maradandót. Az Európa Kupában megszerzett második hely mindenképpen a bravúr kategóriájába tartozik. A hazai bajnokságban akadtak botlások, amelyek nagyobb koncentrációval elkerülhetők lettek volna.

Zalai Hírlap Sport

- Az Európa Kupában maradandót alkottunk - hangoztatta az idény első felét értékelve Baján János, a ZTE-ZÁÉV edzője. - A bajnokságban viszont akadtak botlásaink, itt például a Balaton Vasas elleni vereségre gondolok. Aztán a Ferencváros otthonában egy már megnyert mérkőzést hoztunk döntetlenre. Az ősz során senki nem okozott csalódást, pozitív irányban sem lógott ki senki. A játékoskeret tagjai közül mindenkinek akadt jó és gyengébb mérkőzése. Annak külön örülök, hogy Gál Henrietta utánpótláskorú versenyzőnk szépen fejlődött az ősz során. Az országos egyéni korosztályos versenyen, hazai környezetben is maradandót alkotott. A lányok a tavalyi idényhez képest csapatszinten mindenképpen előreléptek, egyre több mérkőzésen lépték át az általam célként kitűzött 3300 fás határt.

A ZTE-ZÁÉV együttese zalai kötődésű hölgyekre építi csapatát. Az utánpótlás vonalon a beiskolázással gondjaik vannak, a teke ugyanis nem tartozik a legnépszerűbb sportágak közé. Sokat várnak az iskolákban beinduló tekeképzéstől, bizakodnak, hogy a programnak köszönhetően egyre többen ismerik meg a tekét, és választják ezt kedvenc sportágként.

Mátyás Szilvia (jobbról) dob a Fradi elleni hazai meccsen. Az idény során eddig az egerszegi játékosok közül senki nem okozott csalódást - sem negatív, sem pedig pozitív értelemben
Fotó: Pezzetta Umberto

- A tavaszi sorsolásunk kedvezőbb, a legfőbb riválisaink, a Balaton Vasas, a BKV Előre, a Rákoshegy I. hozzánk jön, hazai pályán pedig jó lenne nyerni. Mellette hozni a kötelezőket. Akkor jó pozícióban várnánk a rájátszást, amelynek során az első négy helyezett mérkőzik a bajnoki címért, körmérkőzéses rendszerben - folytatta a tréner. - Jó lenne tovább javulni csapatfában, nemzetközi szinten a 3400-3500 fa a mérvadó. Ehhez 600 fás feletti egyéni teljesítmények kellenek.

A szakvezető említette, hogy nőknél rájátszást rendeznek, tehát nem elég az alapszakaszban jól teljesíteni.

- Örök optimista vagyok, a csapommal minden mérkőzésen győzni szeretnék. És ezt a pozitív mentalitást igyekszem átadni a lányoknak is. Ha ennek szellemében lépnek pályára a játékosok szép tavaszunk lehet - vélekedett búcsúzóul Baján János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!