Sport

2015.12.28. 17:38

Ismét „úszómaraton”: még két csapat nevezhet a II. Dóczy Éva 24 órás Úszógálára

Zalaegerszeg - Januárban ismét megrendezik az egerszegi fedett uszodában a II. Dóczy Éva 24 órás Úszógálát, amely az idei első próbálkozást követi és sikeresként értékelhető - tudtuk meg Pataki János szervezőtől.

Kerkai Attila

Az előkészületek már bőven folynak, hiszen a rendező Zala Megyei Természetbarát Szövetség tagjai gondosan előkészítették a 2016. január 30-31-én sorra kerülő eseményt. Sőt, mint Pataki János elmondta, január elsejéig még lehet nevezni. A II. Dóczy Éva 24 órás Úszógála pedig része lesz annak a sorozatnak, amely a Dunántúl három városában zajlik, hiszen Egerszegen kívül Dunaújvárosban és Keszthelyen is tartanak hasonló, 24 órás úszást, természetesen más-más neveken. - Zömében ugyanazok a csapatok indulnak ezeken a viadalokon, de azt szeretnénk, ha még több vállalkozó kedvű társaság venne részt rajta - ezt már Pataki Jánostól hallottuk, akit a közelgő viadal kapcsán kerestünk meg. - Legalább 16 fős csapatok indulhatnak, és az nyer, amelyik a 24 óra alatt a legtöbb hosszt teszi meg. Tetszőleges sorrendben úsznak a tagok, s ki-ki annyit vállal magára, amennyit a felkészültsége megenged.

Ahogy idén január végén, egy hónap múlva is nagy lesz a „nyüzsgés” az egerszegi medencében. Fotó: Katona Tibor

Összesen tíz csapat nevezését tudjuk fogadni, ebből nyolc indulása már biztos. A hiányzó két helyet pedig azt szeretnék, ha újabb, helyi társaságok töltenék be. Pataki János elmondta, hogy megkerestek középiskolákat is abban a reményben, hogy ők is, akár egy városi csapatot alkotva indulhatnának. - Csapatépítésnek is jó egy ilyen alkalom, hiszen egymásért küzdhetnek a tagok - folytatta Pataki János. - A másik célunk viszont elsősorban az úszás népszerűsítése a városban és a térségben. Dóczy Éva nevét pedig azért adtuk már tavaly is eseményünknek, hiszen a korábbi sportember nagy küzdő volt, s róla is szeretnénk megemlékezni ezzel a gálával. Ami az indulókat illeti, egykori úszók, illetve mostaniak, szülőkkel kiegészülve is vannak a mezőnyben, egy csapatban, de például nagykanizsai és keszthelyi triatlonisták is neveztek már.

Mindezeken túl a testmozgásra és az egészséges életmódra történő figyelemfelhívásnak is fontos üzenete van. A idei év eleji gálához hasonlóan a januári eseményen sem csak az úszók képviseltetik magukat a medencében, ugyanis fellépnek például zenekarok is közben, ami a jó hangulatot biztosítja az érdeklődőknek. A II. Dóczy Éva 24 órás Úszógála január 30-án, 12 órakor rajtol el, és másnap ugyancsak délben ér véget. S ami még fontos: várják a nézőket, érdeklődőket is, hiszen az esemény ideje alatt a belépés díjtalan lesz az uszodába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!