Sport

2015.12.08. 17:14

A fővárosban tudott nyerni a Vadmacskák

Nagykanizsa – A legutóbbi fordulóban ismét fővárosi ellenféllel találkozott a Kanizsai Vadmacskák SE a női kosárlabda amatőr NB I-ben. Ezúttal viszont a zalaiak jöttek ki jobban a találkozó fordulataiból.

Kühne László

MAFC–Kanizsai Vadmacskák SE 74-78

(23-22, 13-13, 23-21, 15-22)

Budapest, 50 néző. Jv.: Sentényi, Gyurka T.

Kanizsa: Fekete 20, Fuisz 11, Hegyi 9/3, Horváth E. 3, Kardos 19. Csere: Herman A. 4, Zsámár L. 8, Bánhegyi 4. Edző: Gábor Erzsébet.

Az első negyed elején Fekete Csilla és Fuisz Viktória pontjaival vezettek a vendégek, de az egyetemi csapat egyenlített. A 8. percében már ismét a vendégeknél volt az előny Kardos Réka kosarai révén, igaz, a hazaiak ezúttal is fordítottak. A második tíz percben egyik fél sem tudott elhúzni, s bár a 16. percben a MAFC 6 pontos előnyre tett szert, Fekete a nagyszünetig faragott a hátrányból.

Hegyi Vivien (fehérben) a hajrában szerezett fontos pontokat
Fotó: Szakony Attila

A folytatásban is hullámzó maradt a KVSE játéka. Amikor el is léptek picit, a fővárosiak egyenlítettek. A találkozó e szakaszában Fekete, Kardos és Bánhegyi Beatrix volt eredményes. A záró játékrészt hárompontos hátránnyal kezdték a kanizsaiak, de Zsámár Lili és Hegyi Vivien tett arról, hogy ismét a Vadmacskák vezessen. Feljavult a zalai védekezés és pontosabb lett a játék, s így a dél-zalaiak megszerezték a győzelmet.

Jók: az egész kanizsai csapat.

Gábor Erzsébet: - Végig szoros, küzdelmes mérkőzésen a utolsó három percben nyújtott koncentrált játékunkkal arattunk győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!