Sport

2015.11.14. 09:43

Triplazuhatagra nem volt ellenszer

Igazán szép estét szerzett híveinek a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata pénteken, hiszen győzött (88-75), méghozzá nem is akárki, hanem a Körmend ellen, s mindezt megfejelte azzal is, hogy remek játékot produkált, ezzel még élvezetesebbé téve a napot.

Kerkai Attila

Bevalljuk, eleinte úgy tűnt, hogy a televíziós közvetítés miatt nem lesz telt ház az egerszegi Városi Sportcsarnokban, hiszen tíz perccel a kezdés előtt is még láttunk foghíjakat a lelátón. Aztán kiderült, csak arról volt szó: annyian jöttek, hogy a belépés egy kissé hosszadalmasabbra sikeredett. Remek hangulat várta a két csapatot, akik meghálálták ezt, hiszen ha már a ZTE KK jó és élvezetes játéka szóba került, azt azért ne hallgassuk el: a Körmend nem véletlenül állt a forduló előtt a tabella élén, mert tényleg jó csapatuk van.  Most már kijelenthető, hogy a ZTE KK-nak is. Bencze Tamás vezetőedző tudja, kinek mi a dolga és nem kér többet játékosaitól, mint amit meg is tudnak valósítani. Talán ez is lehet a mostani ZTE egyik titka, a siker receptje pedig pénteken egyértelműen a zalaiak extra dobóteljesítménye volt. Mohácsi Máténak például csak és kizárólag hármas kísérlete volt a találkozón nyolcból hatot be is dobott, ami 75 %-os mutató, s irigylésre méltó.

Darrin Govens (balról) bűvöli a labdát és az ellenfelet: ő is az egyik letéteményese volt a sikernek. Fotó: Pezzetta Umberto

Csapatszinten 17 triplát értek el a zalaiak, s ezt nem tudta már a hajrában kompenzálni a Körmend, amely az utolsó negyedet még előnnyel kezdte. – A második és a negyedik negyedben voltak nehéz periódusaink, hiszen a Körmend jó csapat és ezt most is bizonyította. A mélységi betöréseink a végén döntőnek bizonyultak és persze az extra dobóforma sem jött rosszul – értékelt Bencze Tamás, a zalaiak szakvezetője a végén. Teo Cizmic, a Körmend horvát vezetőedzője viszont éppenséggel a hangulatot és a rangadó mivoltát is kiemelte. Mint fogalmazott, nemzetközi kupaszereplésük miatt csak egy napot készülhettek a derbire és a külföldi játékosaiknak talán kevesebb időt tudtak szánni arra, hogy elmagyarázzák, megértessék velük, mint jelent ez a mérkőzés a körmendieknek. A megjegyzés nem feltétlenül elmarasztalás volt a részéről, pusztán tény, hogy egy kicsi plusz kellett volna még. Mert egy ilyen rangadó megnyeréséhez ez is kell, amit most a ZTE tudott elővarázsolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!