Sport

2015.11.27. 13:55

A ZTE Ajkán szeretné megőrizni dobogós helyét

Zalaegerszeg - Az utolsó őszi fordulóhoz érkezett a labdarúgó NB II mezőnye. A ZTE FC szombaton 16 órakor Ajkán zárja a félszezont, és a zalaiak célja megőrizni a jelenlegi pozíciójukat, vagyis a dobogós helyezést.

Kerkai Attila

A zalaiak számára egyszerű a „képlet”: ha győznek, harmadiknál rosszabb helyen nem zárhatják a félszezont, de egy helyet akár még léphetnek is előre. Minden más eredmény esetén bonyolultabb a helyzet, legrosszabb esetben a 6. helyre is visszacsúszhatnak a kék-fehérek. Ez is mutatja, hogy nagyon szoros a mezőny, de az egerszegieknél persze nem gondolkodnak vereségben.

– Egyértelmű célunk, hogy megőrizzük a mostani pozíciót, és ennek érdekében nyerni akarunk – mondta Csank János vezetőedző. – Voltak gondjaink, ami miatt pár mérkőzésünk elúszott, de ezeket már nem lehet visszahozni, viszont többet már nem akarunk hibázni. Tudjuk, hogy a hazaiakat nem lesz könnyű megtörni. Az Ajka nem rossz csapat, többre képes, mint amit a helyezése mutat, és gondolom, ezért is fog nagyon küzdeni ellenünk.

Ahogy Csank János is említette, akadtak az ősz során olyan mérkőzései együttesének, melyeken több pontot is szerezhettek volna. Például ilyen volt a legutóbbi, soroksári találkozó is. Akkor Lucsánszky Tamás, a hazaiak szakvezetője nem is titkolta: átadták a területet a ZTE-nek, és ezzel valóban megnehezítették az egerszegiek dolgát. Vajon Csank János hasonló ellenfélre számít Ajkán is?

– Tulajdonképpen igen. Várhatóan az Ajka is vigyázni fog, hogy ne nyíljon ki, mi viszont sajnos nem vagyunk az utóbbi időben eléggé gólképesek. A csapat eleje „elfogyott”, Daru Bence biztosan nem játszhat és Horváth Roland is csak egy hete mozog négyhetes kihagyás után. Ehhez jött az ősz végére néhány játékos formahanyatlása, de nyerni akarunk Ajkán, ez nem vitás. A támadásépítés fontos lesz és a pontrúgások is, hiszen az utóbbi időben ezekből sem sikerüklt betalálni annak ellenére, hogy akadtak lehetőségek.

A ZTE FC szombati összeállítása nagyban függ attól, hogy a korábbi sérültek milyen állapotban lesznek Megtudtuk: Csank János Simonfalvi Gáborra is számíthat, a téli szünetben viszont valószínűleg kisebb vállműtét vár a játékosra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!