Sport

2015.10.13. 16:24

Világbajnoki érmek

Zalaegerszeg - Szerbiában 34 ország 1200 versenyzője részvételével rendezték meg az SKDUN Karate világszövetség idei világbajnokságát.

Kerkai Attila

A Toriki KHKE négyfős csapata két arany- és egy ezüstéremmel tért haza a vb-ről. Forintos Fruzsina a 12-13 éves korcsoportban, formagyakorlatban világbajnoki címet szerzett, küzdelemben pedig 2. helyezést ért el. Vugrinecz Attila szintén a 12-13 évesek közt küzdelemben ugyancsak aranyérmet nyert. Takács Virág Vivien (16-17 évesek) 30 indulóból formagyakorlatban az 5. helyen zárt, küzdelemben első mérkőzését ipponnal nyerte, a másodikban viszont hosszabbításban egy ponttal kikapott, és nem jutott tovább. Temlén Fanni formagyakorlatban a legjobb 8 közé jutott. A junior lányok nem állhattak dobogóra.

Kovács Dominika Hanna (Shotokan) és a világszövetség elnöke, Aurel Patru
Fotó: Toriki HKE, Shotokan KE

A Toriki edzője, Takács Ferenc és a vb-n járt tanítványai. Balról: Takács Virág Vivien, Forintis Fruzsina, Vugrinecz Attila, Temlén Fanni

A vb-n Kovács Dominika Hanna képviselte a szintén egerszegi Shotokan Karate Egyesületet. Nemes Róbert és Molnár Tamás tanítványa formagyakorlatban 2. lett, kumitében viszont kizárták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!