Sport

2015.10.02. 15:47

Mátés Patrik serdülő aranyérme - Három zalai dobogós helyezés az ökölvívók országos bajnokságán

Nagykanizsa/Zalaegerszeg – Egerben zajlott le az ökölvívók serdülő országos bajnoksága, melyen a nagykanizsai Botos András Ökölvívó Akadémia versenyzője, Mátés Patrik aranyérmes lett. Zalaegerszegről Pap Noel és Katona Olivér is dobogóra állhatott.

Kerkai Attila

Mátés Patrik az 50 kg-osok mezőnyében folyamatosan javulva jutott el a bajnoki cím megszerzéséig. A fináléban a kőbányai Balog Dávid volt az ellenfele, és a Botos-akadémia neveltje a fővárosi bokszolót is egyhangú döntéssel győzte le. Mátés Patrik ezzel még inkább megerősíttette helyét az oroszországi Anapában november elején megrendezésre kerülő serdülő Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keretében.

Botos András és a bajnok Mátés Patrik Kanizsáról

– Én is úgy éreztem belülről, hogy ezúttal jól ment a bokszolás és nagyon örülök annak, hogy végül sikerült nyernem – mondta Patrik a győzelme után.

A szakmai stáb is így vélekedett, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a bajnoki címét egy „telített” súlycsoportban szerezte, vagyis négy nyert párharcra volt szüksége a fiatal kanizsai nevelésnek.

A Zalaegerszegi Boksz Klub két versenyzővel képviseltette magát az egri bajnokságon és mindketten dobogóra állhattak. Pap Noel a 46 kg-ban indult és nagyon jó öklözéssel sikerült az elődöntőbe kerülnie, ám ott gyöngyösi ellenfelét a bírók jobbnak látták (2:1), így az egerszegi fiú a 3. helyen végzett. Katona Olivér a 48 kg-os súlycsoportban volt érdekelt, ahol technikás öklözéssel egészen a döntőig menetelt. A fináléban egri ellenféllel került szembe, és nagyon szoros küzdelemben maradt alul, így ezüstérmet szerzett.

 

Az egerszegiek: Füzesi József, Pap Noel és Katona Olivér

– Nagyon meg voltam elégedve a gyerekekkel, szívüket, lelküket beleadva öklöztek – értékelte tanítványai teljesítményét Füzesi József edző. – Bízom benne, hogy a további kemény munkának jövőre meg lesz az eredménye és ezek az érmek még szebben fognak majd csillogni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!