Sport

2015.08.12. 12:41

A vb-n is elindulnak - Boszniában javíthatnak a kanizsai birkózók

Nagykanizsa - A szabadkai birkózó kadet Európa-bajnokságon szerepelt a Kanizsai Birkózó Sportegyesület két válogatott szabadfogású sportolója, Egyed Balázs és Németh Márton.

Kühne László

A szerbiai helyszínen az 50 kg-ban indult Németh Márton az első meccsén kikapott bolgár riválisától, s mivel ellenfele a későbbiekben nem került tovább, így nem is sikerült vigaszágra juttatnia a kanizsaiak birkózóját, Németh tehát kiesett és végül 14. lett. Az 54 kg-os Egyed Balázs viszont sikerrel vette a szintén Bulgáriából érkezett első ellenlábasával szembeni párharcát, utána viszont egy macedóntól vereséget szenvedve a 10. helyen zárt.

Most Egyed Balázsnak ment jobban, de edzője szerint benne is több lehetett volna Fotó: zh

- Nehéz helyzetben voltak versenyzőim, s elsősorban Marcinak okoz gondot a súlyával való sakkozás - vázolta nem túl boldogan a kialakult helyzetet a női korosztályos válogatottnál egyben szövetségi edző Szatmári Zsolt. - Összegezve, azért valamivel jobb eredményeket vártunk, s így bizony a vb-re való utazás is másképpen alakul. Pontosabban úgy, hogy azon leszünk, egyesületünk mindenképpen kiutaztatja, vagyis saját pénzen kijuttatja őket augusztus utolsó harmadában Szarajevóba, a világbajnokságra...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!