Sport

2015.07.12. 12:23

Európa legjobb dartsos párosa

Zalaszentjakab - A falu szülötte, Neumajer Kitti párosban Európa-bajnoki címet szerzett Dániában, a junior dartsosok Európa-bajnokságán.

Varga Andor

Az ifjú hölgy másfél évvel ezelőtt kezdett el ismerkedni a drats-szal, és ma már egy székesfehérvári klub versenyzője. Pályafutása annyira friss, hogy az idei magyar bajnokság első két fordulóján nem is vett még részt, utána azonban egy 5. és egy 3. hellyel tette le névjegyét.

Neumajer Kitti (balról) és Czipó Vivien az Eb díjkiosztóján. Fotó: Neumajer Krisztián

Fejlődése és hozzáállása meggyőzték a szövetségi kapitány Liegenham Medárdot, hogy beválogassa az Eb-csapatba, és az eredmény azt mutatja, jó volt a döntés. Neumajer Kitti egyesben a negyeddöntőig veretlenül menetelt, párosban pedig, az iszkasentgyörgyi Czipó Vivien oldalán ennél is többre vitte. Szombat délután édesapja, Neumajer Krisztián tudósított boldogan: az utolsó meccsen egy orosz párost 4-0-ra vertek, és ezzel aranyérmet szereztek. A duó az egész torna során egyszer kapott ki: egy már „sehova nem számító" csoportmérkőzésen, 3-2-re.

A magyar junior darts válogatott egyébként – nagyban Kittiék sikerének köszönhetően – megnyerte az összesített csapatversenyt is Dániában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!