Sport

2015.06.18. 14:50

Újra Egerszegen az ifjúsági atlétikai országos bajnokság mezőnye

Zalaegerszeg - Sorozatban a harmadik alkalommal is a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club kapta meg az országos ifjúsági atlétikai bajnokság rendezési jogát, amit a hét végén Zalaegerszegen rendeznek.

Kerkai Attila

Az előző két év jó tapasztalatai alapján döntött így a Magyar Atlétikai Szövetség. A tavalyi öt (!) Zalaszám ZAC győzelmet hozó Forest Kupa országos ifjúsági bajnokság megrendezése után idén is Zalaegerszegen randevúznak Magyarország legjobb 16-17 éve atlétái. A Zalaszám ZAC és a Forset Kft. közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a kiváló szervezői csapat Bella Attilával, Kámán Ferenccel és Hunyadi Szilviával az élen remek rendezői és versenybírói gárdát irányít.

A verseny fő támogatója és névadó főszponzora Lőrincz Tamás a Forest Kft. cégtulajdonosa az idei bajnokságot is szívesen támogatja, hiszen nagyon jó volt az előző két év szakmai és marketing visszhangja.

- Reményeink szerint a zalaegerszegi atlétikai pálya ezzel a rangos versennyel búcsúzik a régi rekortán borítástól, hiszen a tervek szerint őszre elkészül az új 8 sávos futópálya - hallottuk Szakály Istvántól, a Zalaszám-ZAC ügyeveztőjétől. - A ZAC versenyzői közül Veiland Violetta bajnokesélyes súlylökésben, Takács Dóra diszkoszvetésben, Ott Benjamin 800 és 1500 m-en dobogóra esélyes. A KVDSE fiataljai közül Csóti Jusztina 100 m-en, Kovács Marcell 1500 m-en ranglistavezetőként esélyes a bajnoki címre.


A tavalyi viadal egyik izgalmas futama, a 200 méteres fiú síkfutás döntője, középen Köcse Richárd (ZAC), aki bajnoki címet szerzett. Fotó: archív

A fentiek ismeretében érdemes lesz kilátogatni szombaton és vasárnap 15 órakor kezdődő izgalmasnak ígérkező bajnokságra, az egerszegi Városi Sportcentrumba.

Megyénk atlétái közben járják az országot, így a nemzetközi Budapest-bajnokságon is részt vettek. Zalaszám ZAC atlétái közül Horváth Lotti bekerült a 100 m-es síkfutás döntőjébe,s az erős ellenszélben 12,19 mp-es jó teljesítménnyel bronzérmes lett. Szűcs Valdó 110 m gáton ugyancsak erős ellenszélben 14,34 mp-es idővel 6. helyen ért célba. Veiland Violetta és Takács Dóra felnőtt szerrel versenyzett a súlylökők mezőnyében. Violetta 13,14 m-es egyéni csúccsal 7., míg Dóra 11,83 m-rel a 9. helyen végzett.

A KVDSE két bajnoka is jól szerepelt a bajnokságon. Csóti Jusztina az erős ellenszélben 12,23 mp-es időeredménnyel 4. lett a 100 m-es síkfutás döntőjében. Ugyanő 200 m-en 25,64 mp-el 7. helyezést ért el. Kovács Marcell most 800 m-en állt rajthoz,s 1:55,67 perces teljesítménnyel kilencedikként ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!