Sport

2015.06.22. 13:35

Tizennégyen egy álló napig kerékpároztak

Lenti - Szombaton tizenegyedik alkalommal új helyszínről és útvonalon indult el a hagyományos 24 órás Kerékpáros Maraton, a Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület programja.

Korosa Titanilla

Szombaton délután szép számmal várakoztak a kerékpárosok a rajtnál, a Vörösmarty-iskola udvarán. Az eső miatt kis csúszással indultak gyerekek és felnőttek közösen az öt kilométeres körre: ez alkalommal a résztvevők a Vörösmarty- Kossuth- Petőfi-Bánffy- Táncsics- Béke és Sugár utcákon haladtak.

A 24 óra alatt közel 300-an vettek részt a kerékpáros maratonon, többen vasárnap csatlakoztak. Az utolsó előtti körben 140-en kerekeztek egyszerre. Végül 14 induló kerékpározta végig a 24 órát, összesen 61 kört, vagyis 305 kilométert téve meg. A maraton legfiatalabb rséztvevője egyéves volt, de minden korosztály, családok és nyugdíjasok is nyeregbe pattantak.

Nem volt végig ilyen jó a hangulat, akadtak holtpontok, de a legtöbb résztvevő megfogadta: jövőre visszatér a lenti 24 órásra. Fotó: Kósa Róbert

A program pedig nemcsak helyi bicikliseket vonzott.

– Édesapám már ötször tekerte végig a maratont – mondta a Szentgotthárdról érkezett és másodszor rajthoz állt Simon Róbert. – Éjszaka hideg volt és ködben róttuk a köröket, de kibírtuk és a forró tea is segített átvészelni a nehéz pillanatokat. Nem készültem külön a maratonra, de sokat kerékpározom.

 

Két középiskolás, a zalaegerszegi Sümegi Zoé és a zalabaksai Sümegi Kincső első alkalommal biciklizték végig a maratont. Tavaly 16 órát tekertek, és elhatározták: idén végig nyeregben maradnak.

– Nagyon jól éreztük magunkat – mondta Zoé az eredményhirdetés után. – Több holtponton is túljutottunk, és jövőre újra visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!