Sport

2015.06.08. 15:26

Mányoki Attila 6 és fél órát úszott a tengerben Alicanténál

Alicante/Zalaegerszeg - Mányoki Attila egerszegi hosszútávúszó a múlt héten a spanyolországi Alicante városa utazott, ahol nemzetközi viadalon szerepelt. Az abszolút sorrendben az 5. helyen végzett, de saját kategóriájában győzött.

Kerkai Attila

Az Ibériai-félsziget egyik legnagyobb versenyének számít az alicantei, melynek felvezetéseként szombaton sprint jellegű viadalt is rendeztek 1500 méteren. Ezen Mányoki Attila a 4. helyen zárt. A vasárnap pedig korán indult, hiszen a fő versenyre, a 22 km-es távra készülőket hajóval szállították át a Tabarca-szigetre, ahol kajakosok vártak minden indulóra. akik kísérték őket a táv során.

- Az indulásnál optimista voltam és jól is éreztem magam: négy fiatal versenyzővel el tudtam szakadni és kissé hullámos első szakaszon együtt haladtunk - hallottuk a azalai úszótól a viadal után. - Sajnos a szélcsendes és tükörsima vízen már nem tudtam velük tartani, és megpróbáltam az előzetes tervemre figyelni: minél több információt begyűjteni a kajakos kíséretről. A kajakosom nem beszélt angolul, illetve én sem az ő nyelvén, ezért kissé nehézkesen alakultak a dolgok. Ami hasznos is volt, hiszen egy sor olyan dolog is előjött, melyekre a tervezett amerikai úszások során majd figyelnem kell, illetve jeleznem már az indulás előtt a segítőimnek. A táv utolsó része nehéz lett a szembe áramlat és az erősödő szél miatt. A versenyt végül az 5. helyen fejezte be, a saját kategóriámat viszont mindkét napon sikerült megnyernem.

Mányoki (középen) a díjkiosztón. Kategóriáját mindkétszer nyerte Fotó: a szerző

A táv Mányoki számára a végére 26 km fölé nőtt, amit 6 óra 31 perc alatt teljesített. A sportember legközelebb július közepén az ausztriai Ottensteinben versenyez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!