Sport

2015.06.24. 14:35

A ZTE SK súlyemelői részt vettek az Alpok-Adria Kupán

Zalaegerszeg - Olaszországban, Udinében szerepeltek a ZTE SK súlyemelői, ahol az Alpok-Adria Kupa-sorozat ezévi viadalát rendezték meg.

Kerkai Attila

A nagy hagyományokkal bíró csapatverseny – az Alpok-Adria Kupák egyik legrégebbi vetélkedése – tovább él, és hazánkat ezúttal a sorozatba hosszú idő után visszatért ZTE SK képviselte. Öszesen hét csapat indult, és a tartományi válogatottak – Veneto (olasz), Friuli Venezia Giulia (olasz), Niederösterreih (osztrák) – mellett Bosznia Hercegovina, Szlovénia, valamint Izrael például nemzeti csapatával vett részt az eseményen.

A csapatokat egy-egy felnőtt, junior, ifjúsági és női sportoló alkotta, de a ZTE SK-nak nem volt szerencséje, ugyanis junior versenyzője megsérült, így mindössze három zalai emelő eredménye számított bele az összesítésbe. Mindez alapjaiban határozta meg a későbbi helyezést is, hiszen a ZTE SK végül így a 7. helyen végzett.

Az Udinében járt zalai küldöttség tagjai a heklyszínen. A képen balról Szanati Szabolcs, mellette pedig Bakos Erik – ők ketten kategóriájukban egyaránt a második helyen végeztek. Fotó: ZTE SK

A klub fiataljainak viszont tapasztalatszerzésre is jó volt az olaszországi verseny, így mindenképpen hasznosnak értékelték a csapat vezetői azt, hogy újra neveztek a sorozatba. Külön öröm, hogy az egerszegiek közül az egyéni eredmények összevetésében Szanati Szabolcs a felnőtt, míg Bakos Erik az ifjúsági korosztályban a második helyezett lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!