Sport

2015.05.11. 15:08

Hölgyek is nyeregbe pattantak - Minden stimmelt a motokrossz országos bajnokság nagykanizsai viadalán

Nagykanizsa - A hétvégén a dél-zalai városban rendezték meg a hazai motocross országos bajnokság második fordulóját. A viadal nem hiába hozott nagy küzdelmet: a látványos viadalok iránt örvendetesen élénk érdeklődés nyilvánult meg a Petőfi utcai krossz-katlanban.

Kühne László

Az ilyen helyzetekre mondják, hogy minden stimmelt. Vasárnap Nagykanizsán a megfelelő időjárási körülmények, a bajnokság korai szakaszában még nyílt állás, valamint a mezőny erőssége is hozzájárult a nézőközönség látszámának növekedéséhez.

Előzetesen az élsversenyzők, vagyis az élsport MX1-, illetve MX2-es kategóriákban lehetett igazán látványos küzdelemre számítani, azon belül is Szvoboda Bencére (HTS KTM Team) voltak sokan kíváncsiak, akinek kemény ellenfelek jutottak, hiszen az első fordulóban győztes szlovén Peter Irt mellett még megérkezett a nyakára a másik Irt-testvér, Jernej is.

A KTM-es magyart pedig le is győzték a zalai pályán, de a helyzet fonákja lett, hogy ezúttal nem a Monoron első helyen leintett Peter, hanem Jernej nyerta a futamot...

A senior MX kategóriában a sportág veteránja, Kamrás Károly látványosan versenyzett és meg is szerezte a győzelmet. Fotó: Szakony Attila

Ilyen a (technikai) sport, melybe természetesen a Kanizsa Motocross SE versenyzői is belekóstolhattak, akik mégiscsak a házigazdák színeiben indultak, így eredményeik számunkra sem lehetnek érdektelenek.

Közülük kimondottan jól mentek többen is, hiszen a tömegsport MX1-ben Czigány Gergely (Yamaha) győzött, a napi licenceseknél Szabó Gergő (Kawasaki) pedig hatodik lhelyen érkezett célba. A tömegsport MX2-ben Harka István (Yamaha) szintén hatodikként zárt, míg senior MX1-ben a dél-zalai klub szlovén versenyzője, Gyergyek Dusan (Kawasaki) az ötödik helyig motorozott.

Azonban itt még nem állhatunk meg, hiszen nem csupán ők pattantak nyeregbe a KMSE részéről, ugyanis a tömegsport MX2-ben Czigány Andrea személyében egy hölgy is remekül vette az ugratókat és kanyarokat nem egy férfi riválisát is maga mögé utasítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!