Sport

2015.05.29. 12:51

Érmeket szerzett az Eb-n is Szalai Rebeka

Zalaegerszeg - Szalai Rebeka nem először ért már el nemzetközileg is jegyzett eredményt, és az egerszegi karatéka ismét megmutatta tehetségét. Ezúttal a németországi Bochumban rendezett JKA Európa-bajnokságról tért haza érmekkel.

Kerkai Attila

A néhány héttel korábban rendezett karate országos bajnokságról szóló beszámolónkban már jeleztük, hogy a bajnoki címeket nyert Szalai Rebeka, az egerszegi Japán Út Harcművészeti Egyesület tagja a magyar JKA válogatottnak is tagja lesz a közelgő Európa-bajnokságon.

Nos, a minap eljött ennek a fellépésnek az ideje is, és Szalai Rebeka Bochumban, a korosztályos JKA Eb-n az ippon shobu szabályrendszerben megtartott kontinensvetélkedőn is kiválóan helyt állt. Korosztályában az egyéni formagyakorlatban bronzérmet nyert, a magyar csapattal pedig a 4. helyen zárt. A kumite csapattal (küzdelem) szintén dobogón végzett, újabb bronzzal gyarapítva éremkollekcióját.

Szalai Rebeke két bronzzal gyarapította éremkollekcióját. Fotó: JÚHE

Szalai Rebeka harmadik alkalommal kapott meghívást a válogatottba és mindannyiszor bizonyította, hogy ott van a helye a legjobbak között. Szabó László, a fiatal versenyző edzője szerint ez a szereplés is állandósíthatja tanítványa helyét a nemzetközi porondon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!