Sport

2015.04.26. 18:54

Nyolcadszor is bajnok a kanizsai sakkcsapat

Minimális különbséggel kikapott a második helyezett Pakstól a címvédő Aquaprofit-NTSK a sakkcsapat NB I záró fordulójában, viszont a gárda így is bajnok lett, nyolcadszor, 9,5 pont előnnyel.

Kühne László

Aquaprofit-Nagykanizsai TSK–ASE Paks 5,5:6,5
NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés. Nagykanizsa.

Eredmények (elöl a hazaiak): Naiditsch–Perunovics döntetlen, Ivanisevics–Berkes döntetlen, Márkus–Ács P. döntetlen, Prohászka–Sedlak 0-1, Ribli–Papp G. 0-1, Pintér J.–Szabó K. döntetlen, Bánusz–Fodor 1-0, dr. Flumbort –Grószpéter döntetlen, Kántor–Lizák döntetlen, Gara T.– Antal T. 1-0, Hansen–Vajda Sz. döntetlen, Kercsmarics– Kaczúr 0-1-

Bajnokok és támogatók. Állnak (balról): Havanecz Bianka, Kercsmarics József, Orsó Miklós, Sören Bech Hansen, Krutti Valér, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, dr. Flumbort András, Gara Tícia, Papp Nándor, Bánusz Tamás. Ülnek: Kassai Zoltán, Márkus Róbert, Ivan Ivanisevic, Dénes Sándor polgármester, Arkadij Naiditsch, Ribli Zoltán, Pintér József (Fotó: Szakony Attila)

A kanizsaiaknak a bajnokság rangadóján – hiszen mégiscsak a második helyezett Paks ellen ültek asztalhoz – arra kellett figyelniük, hogy legalább egy pontot szerezzenek az újabb bajnoki címükhöz. Végül 5,5-ig jutottak.

– Amint ismert, viszontagságosan készülhettünk a találkozóra, hiszen hiába kérvényeztük, a versenybizottság hiányzóink ellenére nem engedélyezte a meccs halasztását – fogalmazott a mérkőzés után Papp Nándor, a kanizsaiak csapatvezetője, utalva arra, hogy a kanizsai együttesből Balogh Csaba és Erdős Viktor is a sakk csapat-világbajnokságon szerepel jelenleg a magyar válogatott tagjaként.

– Óriási volt bennünk a feszültség a mérkőzés előtt, a bajnokság megnyerését követően pedig ugyanekkora az öröm. Már az előzetes elemzések után biztos, hogy Kántor Gergely lett a bajnokság legjobb pontszerzője.

Dr. Flumbort András személye külön is érdekes a csapatból, hiszen valamennyi bajnoki címnek aktív részese volt. De vasárnap volt két debütáló is az NB I-ben: Kercsmarics József és a dán Sören Beck Hansen személyében. Utóbbi szereplésének utótörténete sem mindennapi:

– Már itthon is vagyok a zágrábi repülőtérről, ahol a skandináv srácot tettem fel a gépre – vágott bele a közepébe a kanizsai csapat névadó szponzorának képviseletében Nádasi Tamás, akit a meccs után bő két és fél órával értünk el telefonon. – Nagyszerű eredményt értünk el ismét, és bár persze sajnáljuk a végső, Paks elleni vereséget, megérte ez az áldozat. Hiszen az NB I B-s csapatunk így le tudott ülni olyan összeállításban, amivel kiharcolhatta a bentmaradást. Örömünk tehát kettős ebben a pillanatban, és azt hiszem, a klub valamennyi tagja valóban büszke lehet arra, amit elértünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!