Sport

2015.04.14. 13:13

Dobó István is ott volt az érem közelében a junior vívó vb-n

Nagykanizsa - Az NTE 1866 vívója, Dobó István az üzbegisztáni Taskentben megrendezett junior világbajnokságon képviselhette a magyar színeket és junior férfi kardban csapatával a 25 induló között a 6. helyen végzett.

- Először is örülünk, hogy István első éves juniorként kivívta magának a válogatottságot - fogalmazott Dobó István edzője, Piecs Adrienn. - Az Európa-bajnokságon gyengébben szerepelt, így viszont a világbajnoki csapatban indulhatott csupán. Sajnos a fiúk eltaktikázták picit magukat, hiszen a 16 között értékmérő győzelmet arattak az esélyesebb ukrán csapat felett, a 8 között viszont elfogyott a lendület a verhető lengyelek ellen. A helyosztón előbb megverték a japánokat, itt István is szerepet kapott a páston és plusz néggyel zárt, majd az 5. helyért egytusos vereséget szenvedtek a franciák ellen. A 6. hely persze nem rossz eredmény, de mivel érezhető volt az éremesély, picit keserű a szánk íze. Ebben a felállásban még a jövő szezonban is sikeres lehet a magyar válogatott.

A taskenti csapatban balról a második a kanizsai Dobó István  Fotó: NTE 1866

Junior világbajnokság férfi kard csapatverseny. A magyar válogatott eredményei. A 32 között: Magyarország- Szaud Arábia 45:16. A 16 között: Magyarország- Ukrajna 45:43. A 8 között: Magyarország - Lengyelország 40:45. Az 5-8 helyosztói: Magyarország -Japán 45:31. Az 5. helyért: Magyarország - Franciaország 44:45. A végeredmény: 1. Dél-Korea, 2. Oroszország, 3. USA, 4. Lengyelország, 5. Franciaország, 6. Magyarország (Bancsics Máté, Dobó István, Kossuth Bálint, Péch Miklós), 7. Kuvait, 8. Japán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!