Sport

2015.03.31. 15:59

Kondákor készülhet a junior ökölvívó vb-re

Nagykanizsa - Az elmúlt napokban Németországban versenyzett Kondákor Emília Cecília, a Botos Ökölvívó Akadémia sportolója.

Kühne László

A fiatal ökölvívó a Tatán lezajlott edzőtáborozás után kapta meg a lehetőséget, hogy junior válogatottként képviselje hazánk színeit a németországi Stralsund városában sorra került, Queen's Cup elnevezésű, hagyományos nagy nemzetközi ökölvívó tornán.

Kondákor Emília Cecília értékes érmekkel gazdagodott. Fotó: Kühne László

Ez a mostani megmérettetés persze nem előzmények nélküli az életében, januárban ugyanis a kanizsaiak öklözője egy szerbiai versenyen már letette a névjegyét nemzetközi szinten is – akkor egy második helyezést sikerült „elcsípnie". Német földön pedig a harmadik helyet szerezte meg kategóriájában, miután a döntőbe jutásért vívott meccsen, egy francia versenyzőtől szenvedett vereséget.

Később kiderült: szerbiai és németországi teljesítménye alapján Kondákor Emília tagja lett a korosztályos válogatott keretnek, és készülhet a junior ökölvívó világbajnokságra, amit ázsiai helyszínen bonyolítanak majd le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!