Sport

2015.03.30. 17:04

Három zalai dobogós helyezés a tizennyolcadik sárvári félmaratonin

Nagykanizsa, Zalaegerszeg - Itt a tavasz, és ennek (is) köszönhetően egyre több hosszú távú és ultrafutó versenyt rendeznek. A zalai atléták pedig az elmúlt hétvégén is kitettek magukért.

Varga Andor

Kisbér adott otthont a 100 kilométeres ultramaratoni országos bajnokságnak, melynek keretében a résztvevők Kisbér és Bakonysárkány között egy 16,67 kilométer hosszú, szintes körpályán futottak összesen hat kört.

A viadalon kiválóan szerepeltek a Kanizsai Futóklub tagjai. A férfiak versenyében Rudolf Tamás remek futással nyert, 7:18:50 órás idővel szerezte meg az országos bajnoki címet Steib Péter (7:53:01) és Kreidl Csaba (8:11:22) előtt. Igaz, még csak az év eleje van, de a becsehelyi illetőségű sportember mostani teljesítményével felkerült a 2015-ös világranglistára: ebben az esztendőben a földkerekségen csupán négyen futották le nála gyorsabban a 100 kilométert. A nők között Makai Viktória lett az országos bajnok, aki 9:09:36-os időeredményt produkált.

Az országos bajnokság nyílt kategóriájában két kanizsai futó végzett az élen: az egyesületen kívüli Ács László az első, míg a verseny napján születésnapos Sznopek József (Kanizsai Futóklub) második lett. Előbbi 9:07:16, míg utóbbi 9:20:21 óra alatt ért célba.

A kanizsai résztvevők elmondták, hogy a körülmények a nagy szél ellenére is ideálisnak voltak mondhatók a rajtnál Kisbéren, és alapvetően jól is alakultak a verseny során, vagyis minden adva volt ahhoz, hogy eredményesen teljesíthessék a távot. Bár, Sznopek József hozzátette: részéről egy mondhatni átlagos eredménnyel gazdagodott, hiszen ennél már teljesített jobban a korábbiakban.

Rudolf Tamás a kisbéri célban. Jelenleg ötödik a világranglistán Fotó: a szerző

Sárváron közben tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a város félmaratoni viadalát, melyen összesen nagyjából 200 egyéni induló között idén már harmadszor domináltak a zalai versenyzők. A mezőnyt itt is az erős szél tette próbára.

A nőknél a bagodi Németh Lilla (Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE) győzött, 1:31:25 órás időeredménye új egyéni csúcs ezen a pályán, és egyben címvédést jelentett számára. Klubtársa, Hadnagy Ágnes (1:43:47) a 40 év feletti korcsoportban harmadik lett.

A férfiaknál nagy fölénnyel, több mint 10 perccel a második helyezett előtt győzött a vonyarcvashegyi Németh Gábor (1:11:16), míg Korpics Attila (ZASZ SE) 1:21:44 óra alatt, a harmadik helyen ért célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!