Sport

2015.02.07. 09:29

Rajt – két hét múlva?

A januári tavasz után a február kezd kijózanítóan hatni az élet minden szereplőjére. Igen, még tél van.

Kerkai Attila

Mindez most csak amiatt jut eszembe, hiszen két hét múlva elvileg kezdődik az NB II-ben a futballtavasz, s emberemlékezet óta nem írták ki az első fordulót ilyen korán a másodosztályban, mint most. Az élvonal rá egy hétre kezd, de ők ugye két fordulóval már előbbre járnak. Az MLSZ biztosan rendelkezik olyan tervvel, amely arra az esetre vonatkozik, ha netán az időjárás közbe szólna, csak az érthető nehezen, miért kockáztat. Ha nem csal az emlékezet, az utóbbi pár évben nyilvánvaló, hogy a február jóval csapadékosabbá vált és hidegebbé is, mint sokszor a január, ami az idén is úgy tűnik, bebizonyosodik. Persze, még az is lehet, hogy zökkenőmentesen meg lehet majd rendezni két hét múlva a 16. forduló összes találkozóját, viszont ha nem, ez mindenképpen gondot jelent majd a csapatoknak.

Szakmailag mindenképpen, hiszen a formaidőzítést az ember eleve a rajtra „lövi be”, nem mindegy, hogy egy héttel korábban, vagy később kell visszavenni a terhelésből, szóval sok tényezője van ennek. Ami persze áthidalható, nem lehetetlen átprogramozni a munka menetét, de persze lekötni egy újabb, nem várt edzőmérkőzést már sokkal nehezebb. A futballélet további hazai szereplőinek vélhetően már vannak lekötött találkozói, a környező országok csapatai is hasonló cipőben járnak, s tovább lehetne sorolni, mi mindenben okozhat nehézséget, ha netán valóban csúszna a rajt. Kissé ezért is furcsa, miért kockáztatott a kiírással a szövetség, hiszen a február 21-i tavaszi rajtban vastagon benne van a rizikófaktor...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!