Sport

2015.02.24. 17:05

Jól kezdtek a Kanizsa Birkózó SE tagjai

Nagykanizsa - Szigetszentmiklóson rendezték a kadet (15-17-évesek) szabadfogású birkózók első rangsorversenyét. A verseny egyben válogató is volt az idén esedékes világversenyekre is.

Kühne László

Szatmári Zsolt edző és tanítványai: balról Németh Márton, jobbról Egyed Balázs, akik jól teljesítettek a válogatón. Fotó: Kühne László

Egészen pontosan a szabadkai kadet Európa-bajnokságra és a szarajevói világbajnokságra, s jól kezdtek a Kanizsa Birkózó SE tagjai. szigetszentmiklósi versenyre 93 sportoló nevezett, s a tavalyi korcsoportos vb-n ötödik helyig jutó Egyed Balázs ezúttal egy súlycsoporttal feljebb, az 54 kg-osok között küzdött a címeres mezért. A kanizsai magabiztosan menetelt a döntőig, ahol egy tapasztalt román válogatott várt rá, a KBSE versenyzője 7:0-s győzelemmel szerezte meg az aranyérmet. Nagy lépést tett a válogatottság felé az 50 kg-os mezőnyben indult Németh Márton is, ő szintén a dobogó legfelső fokára állhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!