Sport

2015.01.25. 16:20

Testet és lelket formál, egészséget őriz

Zalaegerszeg - Szombaton délután Balaicz Zoltán polgármester nyitotta meg az Életed az Egészséged Egyesület Moveland Mozgásműhelyét.

Varga Andor

Beszédében a sport testet és személyiséget is formáló hatásáról beszélt; aztán különféle mozgásformák bemutatói következtek, amelyek azt demonstrálták, hogy ebben az edzőteremben mindez hogyan valósul majd meg.

Sok tapsot aratott például a pécsi bartendaz csapat: a laikusként tornásznak és erőművésznek is tekinthetők e sportág hívei, akiknek akár egy szőnyegporoló állvány is elég, hogy a saját testüket kvázi súlyzóként használva tegyenek az egészségükért.

A bartendazt a vendégek is kipróbálhatták. Joós István vezényli a bemelegítést, aki az edzéseket is tartja majd a műhelyben Fotó: Varga Andor

- Célunk megmutatni az embereknek: a rendszeres testmozgással mennyi betegség kialakulása előzhető meg - fogalmazott a Moveland vezetője, Veszprémi Bori. Egyesületünkben fiatal sportszakemberek vannak, hozzám hasonló gyógytornászok, edzők, és eddig is azon dolgoztunk, hogy a sport fontosságát demonstráljuk. Mostanáig nem volt ehhez állandó bázisunk, az önkormányzat segítségével azonban sikerült ezt is kialakítani.

A szemléletformálás közérdekű feladat, amit a műhely mindennapi edzéslehetőség biztosítása mellett rendezvényekkel is ellát majd. Tematikus napokat terveznek, szűrővizsgálatokkal, melyeken arról lesz szó, melyik magyar népbetegség ellen milyen tréningekkel harcolhatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!