Sport

2015.01.05. 16:40

Kerub Kupa: helyük van a hévízi programokban

Hévíz - Érdekesen alakult a hétvégén megrendezett IV. Kerub Kupa teremlabdarúgó-torna zárása, hiszen a győzelmet a Café Róma csapata szerezte meg, melynek csapatkapitánya Fóth Gyula volt, aki egyben a torna főszervezője is.

Kerkai Attila

Azzal megvádolni viszont nem lehet, hogy „maguknak rendezték" volna meg a viadalt, ugyanis a mezőny valóban erős volt, és már az előcsatározásokból is csak komoly küzdelem árán lehetett továbbjutni.

Maga a Kerub Kupa, illetve az, hogy folytatódik az a több, mint két évtizedes sorozat a zalai fürdőhelyen, amit az egykori Tavirózsa Kupa jelentett, mindenképpen pozitív. A mostani hétvégén is találkoztunk a megye egészen más pontjáról érkezett szurkolókkal, hiszen színvonalas küzdelmek zajlottak.

Fóth Gyula, a főszervező pedig duplán örülhetett: sokan voltak és a csapata is győzött.

– Valóban jó érzés volt ez, de nem hiszem, hogy bárki is azzal vádolhatna minket, hogy magunknak szerveztük meg a viadalt – mondta a zárás után. – Az ugyanis, hogy jó csapatok alkották a mezőnyt mi sem bizonyítja jobban, mint az: szerintem a mi negyeddöntős találkozónk a Futer Kft. ellen beillett egy előrehozott döntőnek is. Az utolsó pillanatokban szerzett góllal győztünk, és az sem lett volna meglepetés, ha ellenfelünk nyeri meg azt a meccset.

A Kerub Kupa létjogosultságára pedig nem kell jobb bizonyíték mint az, hogy kedvelik a csapatok.

– Úgy érzem, minden igazán erős csapat itt volt a mezőnyben, de persze voltak hiányzók is – ismerte el Fóth Gyula. – Ez részben annak is köszönhető, hogy a Dunántúlon hasonló időpontban más teremtornák is zajlanak, és esetleg anyagi megfontolások miatt egy-egy csapat a hozzá közelebbi helyszínt választja, akkor is, ha szeretne esetleg Hévízre is eljönni. Már egyeztettem a tornák szervezőivel, hogy a jövőben próbáljuk kikerülni egymást, ami nekünk és szerintem nekik is jó. Ami a mi viadalunkat illeti, továbbra is élvezzük a város támogatását, sőt azt gondolom, hogy a Kerub Kupa ma már az éves hévízi programok egyik standard eseménye.

A döntőben végül a keszthelyi Café Róma 3-1-re győzte le az egerszegi és a néhány nappal korábban Csarnok Kupán sikert elérő Windoor FC-t.

A különdíjasok névsorát viszont még nem közöltük, íme.

Gólkirály (a negyeddöntőktől számolva): Meszlényi Márk (Victoria) 5 találat.

Legjobb mezőnyjátékos: Papp Tamás (Cafe Roma).

Legjobb kapus: Osbáth Balázs (Windoor FC).

Legidősebb játékos: Németh Tamás (Windoor FC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!