Sport

2015.01.12. 19:40

Dobó kard ezüstje

Nagykanizsa - Az elmúlt hét végén a kadet és a junior korosztálynak rendeztek válogatót Budapesten. Az NTE 1866 vívó szakosztályától Dobó István junior férfi kardban, Flumbort Sára kadet női kardban indult.

Kerkai Attila

Mindkét kanizsai versenyző döntős helyezést ért el, közülük a junior (17-20 év) férfi kardban rajthoz álló Dobó István egészen az aranycsatáig menetelt, végül ezüstérmet szerzett. A kadett korosztály (16 év) női kard válogatóján a kanizsaiak közül Flumbort Sára végül a 8. helyen zárt.

Dobó István nagyon fontos helyezést ért el és tartja válogatottságot érő pozícióját. Fotó: NTE 1866

– A válogatók eredményével elégedett vagyok – kezdte értékelését Piecs Adrienn, a két fiatal edzője. – Flumbort Sára hozta az elvártakat és ismét döntős volt, ez kellett neki, mert három hét múlva itt a magyar bajnokság. Dobó István második helyezése viszont nagyon fontos volt. Az elmúlt versenyek nem éppen úgy sikerültek, mint ahogy azt terveztük. Mondhatni, most egy mélyebb gödörből mászott ki, s jelenleg a magyar ranglista harmadik helyén áll, tartja a válogatottságot érő pozícióját. Neki is még vannak vissza fontos versenyek a márciusi Európa- bajnokságig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!