Sport

2014.12.06. 09:45

Japán mestertől is tanulhattak

Zalaegerszeg - A zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület meghívására a közelmúltban Zalaegerszegre érkezett a Shotokan Karate International Federation (SKIF) instruktora, Shinji Tanaka mester, ami nagy élményt nyújtott a klub tagjainak.

Kerkai Attila

Shinji Tanaka sensei a Tokio központi edzőterem (Honbu dojo) egyik legképzettebb instruktora, közvetlenül Hirokozu Kanazawa nagymester mellett tevékenykedik. Kanazawa mester még azon kevesek, közé tartozik, akik a karate megalapítójától, Funakosi Gichintől tanulták a karatét. Shinji Tanaka kiemelte a tradicionális értékek, technikák fontosságát és két mester szintű formagyakorlatot is oktatott, ahol a stílusszövetségre jellemző elemeket, technikákat emelte ki. A szemináriumra több nagyvárosból érkeztek karatékák, valamint az SKIF magyarországi elnöke sensei Lovász György is aktívan részt vett a tréningeken, akinek segítségével volt lehetőség a japán mestert Zalaegerszegre hívni. Mivel volt ideje körülnézni a városban, Molnár Tamás elnök és a ZSKE vezetői megmutatták Tanaka mesternek Göcseji Falumúzeumot, ami a felújított Dísz tér mellett nagyon tetszett neki.

Shinji Tanaka mester (középen) az egerszegi vendéglátókkal. Fotó: Kerkai Attila

Zalaegerszegről az SKIF szervezetet négy egyesület is képviseli a világ, Európa és a hazai nagy versenyeken, s ez a találkozás is sok tapasztalatot jelentett számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!