Sport

2014.10.13. 20:00

ZEUS: elérni és megtartani

Zalaegerszeg - A zalaegerszegi ZEUS SE fallabdázói a legutóbbi csapatbajnoki szezont ugyan kihagyták, de egy év eltelte után újra bekapcsolódnak a csb vérkeringésébe. Ráadásul mindjárt két csapattal vágnak neki a küzdelmeknek.

Kerkai Attila

Az elmúlt szezonban a ZEUS SE squash csapata kihagyta az országos csapatbajnokság küzdelmeit. A hazai szamárlétrát korábban fokról fokra végigjáró együttes az első osztályú tagságig jutott, ennek ellenére az elmúlt évben mégis visszalépett, még a II. osztályú küzdelmektől is. Egyedül az amatőr csapatbajnokságban volt érdekelt a zalaegerszegi alakulat – amit egyébként meg is nyert.

2014 nyara viszont komoly fordulópontot jelenthet a vidéki fallabdázás életében. A korábban szintén első osztályú kaposvári Borostyán FIT SE játékosaival közös célokat tűztek ki a ZEUS SE-nél, és az idei szezonra – közös játékoskerettel – két gárdát nevezett a ZEUS SE az országos csapatbajnokságra.

Balázs Erik, a zalaegerszegi ZEUS SE vezetője és játékosa. Fotó: archív

Ennek a döntésnek megfelelően a 2014/2015-ös szezonban a kaposvári egyesület jogutódjaként a II. osztályban, újoncként pedig a IV. osztályban lesz képviselt Zalaegerszeg városa. Négy kaposvári játékos érkezésén kívül visszatértek Egerszegre a tavalyi bajnokságban a szombathelyi Öntöde színeiben szerepelt zalai versenyzők is.

– Ha év közben elkerülik a betegségek és a sérülések, valamint – amatőr versenyzőkről révén szó – a családi és munkahelyi elfoglaltságok csapatainkat, akkor a célok elérésére reális esély van – tudtuk meg Balázs Eriktől, a ZEUS SE vezetőjétől és játékosától. – Ezzel a fúzióval a magyarországi squash történetében először lehet olyan erős dunántúli egyesület, amely nemcsak kiharcolni képes az I. osztályú tagságot, de azt meg is tudja tartani. Az elsődleges cél tehát, hogy újra visszakerüljön a ZEUS SE az élvonalba, hosszútávon pedig stabil csapatként gyökeret verjen a legjobbak között. Mindemellett azok a zalaegerszegi játékosok, akik a magasabban sorolt kaposváriak érkezésével tartalék szerepkörbe kerülnek, lehetőséghez jutnak a IV. osztályban, valamit szükség esetén „feljátszhatnak" az első csapatba.

Az egyéni versenyek sora már megkezdődött, a csapatbajnokság pedig várhatóan november elején indul.

A ZEUS SE játékoskerete a 2014/2015-ös bajnokságra: Balázs Erik, Fitos Krisztián, Hoffmann Péter, Németh Balázs, Németh Gábor, Somi Attila, Szederkényi Dániel, Szerencsés József, Szigeti Ferenc és Szokol Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!