Sport

2014.10.13. 17:30

Dobó István volt a legjobb magyar

Nagykanizsa - A junior férfi kardozó Héraklész Világkupáján Budapest népes mezőny (166 induló) vetélkedett. A viadalon 22 magyar versenyző lépett pástra, köztük a Nagykanizsai TE 1866 vívója, Dobó István is.

Kühne László

Dobó István kiválóan kezdett, csoportjában az összes asszót megnyerte, így a 6. helyen rangsorolva a legjobb 128-ba került. Ott a 64 közé jutásért belga ellenfelét 15:4-re verte, a 32-be kerülve pedig lengyel vívót győzött le (15:11). A legjobb 16-ért olasz rivális ellen vette sikerrel az akadályt (15:11). A nyolcas döntőbe jutás ugyan nem sikerült – a későbbi ezüstérmes orosz Bucskovszkijtól szenvedett vereséget –, de legjobb magyarként a 10. helyen zárt.

Dobó István nagyon készül a plovdivi vk-folytatásra. Fotó: archív

– Dobó István minden szempontból az elvártak felett teljesített – mondta edzője, Piecs Adrienn. – A verseny előtt aláírtuk volna ezt az eredményt, bár készültünk nagyon az első megmérettetésre, és arra is, hogy előbb-utóbb valamelyik Világkupa-állomáson kimagaslót kell nyújtani ahhoz, hogy a válogatottság közelében maradjon sportolónk. Idén ráadásul korcsoportot váltott (17 éves, első éves junior), ami nem mindig megy zökkenőmentesen, hiszen nála 2 évvel idősebb ellenfelekkel is meg kell küzdenie. Mostani eredményével átvette a vezetést a korcsoport magyar ranglistáján. A következő világkupa-állomáson, a bulgáriai Plovdivban még javítani szeretnénk az eredményen. Addig többek közt hazai válogató keretében is készülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!