Sport

2014.09.13. 12:49

Vasárnap - pályaavatóval - jön a java

Nagykanizsa - Szombaton két esztendő után ismét a dél-zalai városba érkezett az Elimina Tour kerékpáros sorozat mezőnye, hogy szombaton az úgymond városi, vasárnap pedig úgynevezett terepverseny keretében gyűjtögessék a (világ-)kupa pontokat a mountain bike-osok.

Kühne László

Szombaton 12 óra előtt már javában folyt a belvárosi pálya vonalának kialakítása, melyen először szabadezdéssel, majd időmérővel hangolt a mezőny. Az a mezőny, melynek soraiban a magyarok mellett, szlovákiai, szlovén és ukrán kerekesek is indultak. A délután folyamán sorra került versenyek a városi flaszteron jól felvezetésül szolgáltak a vasárnapi futamok számára is, hiszen az olimpiai számok sorába tartozó hegyikrossz kerékpározás képviselői 10 órakor startolnak a Csónakázó-tó mellett újonnan kialakított pályán. A résztvevők soraiban például a már két olimpiát is megjárt Parti Andrással, valamint a zala színeket képviselő ifjú tehetséggel, a Femat-ZKSE kerekesével, Palumby Zsomborral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!