Sport

2014.09.29. 13:20

Takács Dóra (ZAC) különleges versenye

Zalaegerszeg - A Mariborban lezajlott szlovén, horvát, cseh, szlovák, magyar U16-os válogatott atlétikai viadalon több zalai fiatal is sikerrel szerepelt.

Kerkai Attila

Takács Dóra, a Zalaszám-ZAC sokszoros utánpótlás bajnok atlétanője volt a legnehezebb helyzetben, mert furcsa módon egyazon időpontban rendezték a súlylökést és a diszkoszvetést, így szó szerint is ingáznia kellett a két dobókör között. Takács viszont áthidalta a problémát, amiben edzője, Bognár Szabolcs is segítségére volt. A tehetséges versenyző 40,02 m-es teljesítménnyel megnyerte a diszkoszvetést, a súlylökésben pedig 12,97 m-es lökéssel a 3. helyen végzett. Ráadásul Takács Dóra teljesítményével a verseny egyik különdíját is kiérdemelte.

Takács Dóra nem hiába ingázott a két dobókör között. Fotó: archív

A ZAC másik válogatottja, Krasznai Anna is éremmel gazdagodott: a magyar 4x300 m-es váltó tagjaként 2:37,66 perces idővel a 3. helyen ért célba. A szintén egerszegi Bagladi Marcell a 100 m-es síkfutásban 11,66 mp-es időeredménnyel 9. helyen zárt.

A 3 válogatott zalai sportoló és Bognár Szabolcs edző. Fotó: Bagladi Mónika

A csapatversenyt Magyarország nyerte 211 ponttal Csehország (199) és Szlovénia (146) előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!